Berecz Zsombor balszerencsével 5. lett az EB-n

Ezúttal nem volt szerencséje. A hírek szerint vezetett a döntőben az EB-n, de valamilyen gondja akadt a vitorlájával. Március végén Palma de Mallorcán Zsombinak jó szolgálatot tett az új, kísérleti versenylebonyolítási rend, amelynek végén a döntő futamon a legjobbak tiszta lappal versenyeznek egymás ellen a végső győzelemért. Most viszont nem neki osztották a lapokat az öthajós döntőben. A tíz alapfutam alapján 3. helyen végzett magyar finnesnek a helyszíni villámhírek szerint valamilyen problémája adódott az első cirkálószakaszban és már csak ötödikként ért az első bójához. A frissülő szélben az öthajós mezőny széthúzódott, és neki nem volt már esélye javítani.

Marsaille-ben az olimpiai Finn osztály Európa-bajnokságának döntő futamát - amelyen a legjobb öt versenyző vehetett részt a 62 hajós mezőnyből - Jonathan Lobert (FRA) nyerte és ezzel Európa-bajnok lett!

Mindenesetre Berecz Zsombor idei harmadik versenyn is nagyszerűen teljesített. Kis szerencsével Európa-bajnok is lehetett volna, ám ehelyett nagy balszerencsével 5. lett. Ami viszont szintén kiváló eredmény, különösen annak fényében, hogy összességében Zsombi legalább bronzérmet érő teljesítményt tett le az asztalra.

Idén Palma de Mallorcán az EB-hez hasonló lebonyolítási rend jól fizetett Berecz Zsombornak. A döntőbe a rögösebb úton, elődöntő-selejtező és elődöntő után érkezve szerezte meg az ezüstérmet a döntő futamban. Hyeresben a Világkupán hagyományos leboyolítási rendben 9. helyen jutott be a tízhajós Éremfutamba. Ott 2. lett , de a helyezések úgy alakultak, hogy maradt 9. Az új lebonyolítás feltehetően Palma de Mallorcához hasonlóan ott is segített volna neki. Most az Eb-n viszont más húzta a szerencselapokat... A hírek szerint vezetett a döntő futamban, amikor valami történt a vitorlájával. Hát ennyin múlik egy Európa-bajnoki cím!

"5. lettem az Európa bajnokságon! Az utolsó futamban vezető pozicióból a vitorla felhúzóm egyik része sajnos eltört. Hosszas szerelés után folytattam a futamot, de a hátrányomat nem tudtam ledolgozni! Összességében elégedettek vagyunk a heti teljesítménnyel, de a munka nem áll meg, amíg el nem érjük céljainkat!"

A végeredmény: http://2017.finneuropeans.org/wp-content/uploads/2017/05/euro_finn_2017_FINAL.htm


Az utolsó nap folyamatos krónikája:

11.30-kor: A mezőny halasztással a parton várakozik, Nagyon gyenge szél fúj csak Marseille-ben.

12.00-kor: A mezőny vízre szállt a tizedik futam teljesítéséhez, de a szél még mindig nagyon gyenge.

13.20-kor: 13-15 csomós ideális szélben zajlik a 10. futam. Zsombi 3. helyen vitorlázik. Előtte Pedersen és Heiner, mögötte RUS4, EST2, GBR11

13.40-kor: Célban a tizedik futam: NOR1, NED89, EST2, HUN40, GBR11, GBR71

EREDMÉNY 10 futam után: http://2017.finneuropeans.org/wp-content/uploads/2017/05/euro_finn_2017_day6.htm

A legjobb 10:

Haidekker Elemér 52., az U23-as Európa-bajnokságon 18. lett. Apja Haidekker Péter pedig 56. helyen végzett a marsaille-i EB-n.

15.50: Véget ért az elődöntő, amelyből Ed Wright és Ben Cornish jutott be a döntőbe Zsombi, Lobert és Pedersen mellé. Közülük kerül ki az Európa-bajnok rövidesen, a döntő futam alapján! 

16.00: A döntő öt résztvevője a vízen várakozik. A szél nagyon gyenge, egyelőre nem rajtolnak. A versenyzők: Anders Pedersen, Jonathan Lobert, Berecz Zsombor, Edward Wright és Ben Cornish. A rajteljárás megkezdésének lehetséges legkésőbbi időpontja 17.00. Ha nem sikerül döntőt rendezni, a végeredményt az alapfutamokon elért sorrend határozza meg. Abban az esetben Berecz Zsombi bronzérmes.

16.10: A szél 6 csomó. Felhúzták a narancssárga zászlót. Gyengeszeles döntő lesz.

16.22: Zajlik a döntő. A twitteren lévő rövid hír szerint Zsombi az 5. és valami problémája van... Lobert vezet Wright és Cornish előtt.

16.26: A szél már 10-14 csomós. Bőszélben a sorrend nem változott.

16.33: Már csak egy hátszél van hátra. Zsombi 5.

16.45: A végső sorrend a dobogón: Lobert, Wright, Cornish


Csatolt képek:

Támogatóink: