Laser VB: Benji 21. helyen

Vadnai Banjamin 8. helyen ért célba Splitben az olimpiai Laser Standard világbajnokság hetedik, mai egyetlen futamán. Csak ezt az egyet tudták megrendezni és csak az Aranycsoportnak volt versenye.

Vadnai Benjamin ezzel összetettben feljött a 21. helyre. (Este, a cikk megjelenése után még kizártak mögüle egy hajót, és ezzel a brit Hanson pontazonossággal Vadnai elé került.) Magyar laseres nagyon régen nem járt ilyen elől a mezőnyben az olimpiai osztály világbajnokságán. 2012-ben Berecz Zsombor 24. lett a boltenhageni világbajnokságon. Rajta kívül még Eszes Tamás  jutott ennyire előre a világ legjobbjai között a legnépesebb olimpiai hajóosztályban. Persze ez még nem végeredmény, és az első húszba kerüléshez hasonlóan jó futamokra lesz szüksége. 

Öccse Vadnai Jonatán 30-ként ért célba és összetettben maradt a 38. helyen.

Ezen a világbajnokságon - az előírásoknak megfelelően maximum 150 nevezést fogadhattak rendezők - 53 nemzet 147 laserese versenyzik. Az Aranycsoportban a hat selejtezőfutam alapján a legjobb 49 vitorlázik.

A mai futam gyenge észak-északnyugati szélben zajlott.  Viszonylag erős áramlás és 20-30 fokos szélfordulók tették különösen nehézzé a versenyzők dolgát. Hétfőn 11 órára írták ki a rajtot.

 http://www.jk-mornar.hr

(Archív fotó)


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: