Bemelegítés a Csapatbajnokság előtt

Július 3-4 között kerül megrendezésre az Optimist csapatverseny.

Tavalyi évben az Optimist Osztályszövetség kérésére megrendezésre került az Optimist Csapatbajnokság a Kékszalag Portban. A gyerekek körében nagyon népszerű formáció ez a két/három napos esemény, ahol gyakorolhatják a csapatversenyzés szabályait még a bajnokság előtt. Ebben a különleges rendezési formában kipróbálhatják, hogy az egyéni előrejutásnál itt fontosabb az egymás segítése.

Minden csapat 4 hajóból áll, de lehet egy csere versenyző is. A csapatokon belül korlátlan számú cserelehetőség van. A verseny formája a nevező csapatok számának és az időjárás függvényében kerül kialakításra. A tervezett kiírás egy- vagy két körmérkőzést, kieséses szakaszt tartalmaz. A rendezőség egy következő versenyszakasz javára befejezheti a körmérkőzést. A verseny akkor érvényes, ha minden csapat legalább 4 futamot teljesített.

Az OP csapatverseny sokéves hagyományokkal rendelkező verseny, aminek a 2021-ig a Velencei tó adott otthont, de a tó alacsony vízállása miatt a Balatonra került, a 2022-es évben. Az OP Osztályszövetséggel és az agárdi klubokkal egyeztetve, a 2023-as eseményt  a Kékszalag Portban rendeztük meg és 2024-ben, az idei versenynek is ez a kikötő ad otthont.

Parti program: hot dog parti – a hangárban kivetítőn a napi futamok felvételeinek elemzése az edzőkkel.

A verseny AKTÍV a VIHAR-ban, nevezhető!

Főrendező: Makai Péter

Szervező: MVSZ

Támogatóink: