Befejeződött az Ifjúsági Olimpia

Nikl Andris a kilencedik helyen ért célba a medal race futamon

A mai napon már csupán egyetlen futamra, a medal race-re került sor Szingapúrban az Ifjúsági olimpia zárónapján, melyen a megszokott medal race-ekhez képest, - ahol a legjobb tíz egység méri össze tudását – ezúttal minden versenyző rajthoz állt. Speciális mivolta abban rejlett, hogy ezt a futamot, nem lehetett kiejteni.


Fiaink közül Nikl Andrisnak sikerült jobban a zárás, ő a medal race futamot a kilencedik helyen zárta, mellyel előrébb lépett a 12. helyezésre az összesített listán a Techno 293 szörf fiú mezőnyben. Byte hajóosztályban Bathó Peti a 14. helyen szelte át a célvonalat az utolsó futamon, mellyel maradt az összetett 19. helyen.


A Byte mezőny élen sem a fiúknál, sem a lánoknál nem történt változás, a dobogó legfelső fokára Ian Barrows (ISV) állhatott fel, aki a medal race futamon a harmadik helyet szerezte meg Van Aanholt és Zelko mögött, ami elegendőnek bizonyult a győzelemre - az ezüst érmet a német Haufe, míg a bronzot Van Aanholt nyakába akasztották fel – míg a lányoknál a versenyben végig vezető osztrák Lara Vadlau szerezte meg az ifjúsági olimpiai bajnoki címet.


A fiú szörfösök versenyét az izraeli Rafac Mayan nyerte meg, noha a medal race futamon az összetett bronzérmes angol Martin Kieran szelte át elsőként a célvonalat, míg a lányoknál Kaewduang-Ngam Siripon állhatott fel a dobogó legfelső fokára.


Az első Ifjúsági Olimpia ezúttal befejeződött a vitorlás és szörf sportágban, mindkét fiúnak gratulálunk a helytállásért és további sikereket kívánunk!

 


EREDMÉNYEK:
http://www.sailing.org/yog/results-2010.php

 

 

 

Támogatóink: