Befejeződött a Caprine Kupa

Szombaton közepes erősségű északi szélben három futamot sikerült lebonyolítani Balatonfűzfőn az ifjúsági hajóosztályok számára rendezett Caprine Kupán, míg vasárnap csupán a 420-as hajóosztálynak sikerült a célba érés.

A második versenynap egy fokkal kellemesebb időjárást, kevesebb esőt, s ezzel együtt gyengébb szelet hozott a versenyzők számára, míg vasárnapra szinte teljes szélcsend vette át az uralmat. A rendezőség több óra parti halasztást követően délután egy órakor mekísérelt egy futamot lebonyolítani, ám a kis időre megélénkülő déli szellő már az optimist rajtra teljesen leállt, így a egyetlen hajóosztály, a 420-as kivételével a versenyzők már nem tudták befejezni a futamot.


A regatta három napja alatt 5, illetve 6 remek futamot sikerült teljesíteni, esténként pedig közös vacsora, tombola várta a versenyzőket, mellyel a verseny támogatói Caprine, Festina, Schweppes, Almdudler, Bioderma, Szkaliczky Mihály, Veenstra Jankó, Wolf Gábor és a rendező klub, a BS Fűzfő kedveskedett a résztvevőknek.


Magabiztos győzelemmel zárta 420-as pályafutását Péch Fanni és Héjj Eszter, akik jövőre 470-esben folytatják a versenyzést. Laser radiálban Maróti Zsófia, míg laser 4.7-ben Wolf András állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Cadetosoknál Bagyó Áron és Polgár Lukács, míg optimistben Gyapjas Balázs utasította maga mögé ellenfeleit. A versenyt legkevesebb hibaponttal záró versenyző számára felajánlott kerékpárt ezúttal három induló, Bagyó Áron, Polgár Lukács és Wolf András között kellett kisorsolni, mivel a fiatalok azonos pontszámmal zárták a regattát. A szerencse ezúttal Polgár Lukács mellé szegődött, aki boldogan vette át új biciklijét.

Végeredmény
420


1. Péch Fanni – Héjj Eszter
2. Földesi Péter – Borsos Dániel
3. Weinber Zsófi – Böröcz Berta

 

Laser radiál


1. Maróti Zsófi
2. Haidekker Barbara
3. Friedl Máté


Laser 4,7


1. Wolf András
2. Haidekker Zita
3. Szilasi Bence


Cadet ifi


1. Bagyó Áron – Polgár Lukács
2. Munka Márton – Kanyicska Márk
3. Kerekes Zsombor – Rácz Levente

 

Cadet serdülő

1. Bors Máté – Horváth Balázs
2. Borsos Gergő – Szilassy Emese
3. Tolnai Csongor – Asperján Mihály

 

Optimist ifi

1. Gyapjas Balázs
2. Péch Lóránt
3. Gyapjas Zsombor

 

Optimist serdülő

 

1. Vadnai Jonatán
2. Wolf Szabolcs
3. Tóth Levente

 

 

EB  -  MVSZ   OÉB/UB

 

 

 

Támogatóink: