Balatoni Vitorlás Hét és Magyar Bajnokság

Utánpótlás Magyar Bajnokság, Laser Standard, Laser Radial női és 470 felnőtt Bajnokság, F18 – M3 Ranglista verseny

101 hajóval 130 versenyző vett részt a Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett Magyar Bajnokságon, szeptember 22-25 között Balatonfüreden. Öt hajóosztály, a 470-es, 420-as, Laser Standerd, Laaser Radial és Laser 4,7 futott sikeres bajnokságot, valamint szombaton és vasárnap a katamaránok csatlakoztak a egy ranglistaversenyre.

A bajnokságon a Laser Radial és 4,7-es hajóosztálynak hat, míg a többieknek 7 korrekt futam került megrendezésre, köszönhetően Sipos Máté versenyvezetőnek és a teljes rendező csapatnak.

Nem volt egyszerű a rendezés dolga, mivel az első napon csak egy futamot sikerült megrendezni a keleti, forgolódó szélben, majd pénteken folytatódott a küzdelem a Laser Radial és 4,7 osztályoknak kettő, a többieknek három futammal délnyugati, 6-11 csomós szélben. Szombaton minden osztály további három jó futamot teljesített, sajnos vasárnap egy sem sikerült, így minden hajóosztálynak kiesővel is korrekt és eredményes volt a bajnoksága, valamint a katamaránosok ranglistaversenye is.

470-es hajóosztályban a Gyapjas testvérek, 420-ban Formanek Liza és Kalmár luca, Laser Standardban Vadnai Benjamin, Laser Radialban Hirschler Rebeka és Laser 4,7-ben Almási Zsombor nyerte a 2016. évi Magyar Bajnokságot.

További eredmények:

http://hunsail.hu/eredmenyek-balatoni-vitorlas-het


Csatolt fájlok:

Támogatóink: