BALATONI ÉVADNYITÓ 878 CO. NAGYDÍJ: EREDMÉNYEK

A tavalyi Kékszalag győztese az RSM csapata nyerte a Balatoni Évadnyitó 878 co. Nagydíjat. A győztes katamarán legénységének kevesebb, mint 2 óra 20 percre volt szüksége a Balatonfüred-Alsóőrs-Tihany-Balatonfüred táv teljesítéséhez.

Őket követte New Black Jack. A gyenge szeles versenyben 14.21.33-kor érte el a célvonalat, míg a harmadik helyre Józsa Márton kormányozta be a Kékszalag rekorder Fifty-Fifty kétárbócos katamaránt. A negyedik helyen az MKB-Prospex TriniTeam érkezett, kormányánál Kaiser Kristóf állt.

A RSM a rajt utáni pillanatban a déli part irányába kormányzott keresve a szelet, majd elsőként vette az alsóörsi bóját. Ezt követően az RSM elvesztette a vezető pozíciót, másodikként érték el Tihanyt, a New Black Jack mögött, végül szépítettek, és megnyerték a regattát.

A „sárga csoportban” rajtoló egytestű hajóknak a versenyrendezőség pályarövidítést rendelt el, így az egységek befutója Tihany volt. Itt elsőként a Trentasette érkezett 14.49.17 – kor, őt követte a Revolution, harmadikként pedig a Sleepwalker.

A Balatoni Évadnyitó 878 co. Nagydíj eredményei megtekinthetőek az online hirdetőtáblán.