Bajnokavatások újabb futamok nélkül

gy a két olimpiai osztályban kilenc, az F18 katamaránban tizenegy futam eredménye alapján hirdettek eredményt Balatonfüreden.

A 470-es osztályban magabiztos fölénnyel nyert Péch Fanni és Héjj Eszter. 2010 legjobb Női Vitorlázói ezen a bajnokságon egyben a legjobb junior párosnak és természetesen a legeredményesebb női csapatnak is bizonyultak. 
Az első négyben egyébként három juniorkorú kettős végzett. Győrffy Bálint és Lillik Ákos nagy küzdelemben győzte le Sallai Gabót és Goszleth Marcit (tartalék: Nyári Attila). Negyedik helyen pedig az első öt futamon kitűnően vitorlázó Gyapjas Balázs végzett Kovács Mátéval az oldalán. Balázsról mindenképpen megemlítendő, hogy tavaly még Optimistben (!) vitézkedett (Ebé 5. helyezett volt), tehát hatalmas ugrást tett a hajóosztályok között!
Papírforma eredmény született a másik két osztályban.
Laser Standardben az olimpiai kvalifikációra jó eséllyel készülő Berecz Zsombor hat futamgyőzelemmel kétséget sem hagyott affelől, hogy ki lehet a magyar bajnok. Ő nagyságrendekkel többet vitorlázik a többieknél és annyival előttük is jár.
Bakóczy Róbert tudta csak megtréfálni a verseny elején két futamgyőzelmével. Robi nyerte az U21 bajnokságot, míg a legjobb U19-es versenyző Mátyás Viktor lett. A legeredményesebb masters (35 év feletti) Laseres dr. Bóna Gábor lett.
Az F18 osztályban sem született meglepetés. A világbajnokságon is legeredményesebben szerepelt magyar párosok viték a prímet. A győztes Váradi Szabó János - Petheő Tamás kettős hat, az ezüstérmes Diószegi Zoltán és Jankovics Gábor három futamgyőzelmet produkált.
Rajtuk kívül futamban első helyet csak az alkalmi katamarán kettős: Kelemen Tamás és Hamrák Péter tudott elérni.

Támogatóink: