Bajnok lett a Revolution

Nagy fölénnyel nyerte a NAU370RUN hajóosztály bajnokságát a Molnár György kormányozta Revolution. Temesfői Zénő osztálykapitány beszámolója.  

Minden futamban volt több „célfotós” befutó és általában 2 percen belül a teljes mezőny célba ért. Jellemző a hajók egyformaságára (One Design) és az ebből eredő azonos sebességpotenciálra, a bójavételek különösen szoros és izgalmas helyzeteket eredményeztek. Mondanom sem kell, hogy óvás és különös konfliktus nélkül, abszolút fair küzdelem zajlott - olykor a nagyvonalúság elemeit is felfedezni véltem a kapitányok között - kezdi a NAU370RUN hajóosztály bajnokságáról szóló beszámolóját Temesfői Zénó osztálykapitány. 

Természetesen a bajnokság végén voltak elégedett csapatok és olyanok is, akik nem teljesítették a saját elvárásaikat vagy akiket a feltételezett erőviszonyok alapján az osztálykapitány előrébb sorolt volna a végső tabellán. Azokat az egységeket sem szabad elfelejteni, akik ugyan nem szereztek pontszerző helyezést, mégis jelentősen fejlődtek, hajóik gyorsultak és manőverhibák száma is lecsökkent.  A beszámoló szerint az osztály etikai kódexének minden csapat maximálisan megfelelt és a legkorrektebb kommunikáció jellemezte valamennyi futamot. A NAU370RUN országos bajnokságát nagy fölénnyel nyerte a Revolution. Molnár György kormányos. 

A verseny médiapartnere a compassmagazin.hu vitorlásportál volt.

A végeredménye itt található.

Temesfői Zénó részletes beszámolója pedig a csatolt dokumentuman olvasható. 

Fotók: Mag Andrea / Antal Gábor / Sailing Drone Team - Keszthelyi György


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: