Az ORC bajnokság első napja

Az ORC bajnokság első napja

Csütörtökön fokozatosan húszcsomósra erősödő majd gyengülő keleti szélben az érvényes magyar bajnoksághoz minimális alapfeltételt teljesítve 8 hajó kezdte meg a versenyzést a 2015. évi ORC bajnoki címért. Három jó futamot sikerült teljesíteni a Süle Péter vezette versenyrendezőség jó munkájának is köszönhetően, ami megnyugtató kezdetet adott ehhez a bajnoksághoz.

Három futam után a tavalyi és tavalyelőtti bajnok hajó a Manöken vezeti az összetett listát. A karbontestű Harmincas Cirkálót ezúttal is Gömbös Lóránd csapata vitorlázza.

Nincs fölényben, mert a Tönkő Gábor által épített és kormányzott 25-ös Jolle az Orion velük pontazonossággal áll a második helyen. A különbséget csak az okozza köztük, hogy Gömbösék két futamot nyertek, a Tönkő-csapat egyet.

A harmadik helyen a Sárközy András (alias Maugli) vezette Dr. Jekyll áll.

A futamok után még sor került egy technikai óvásra is, amelyet az egyik versenyző adott be egy ellenfele ellen, ám ezt a versenybíróság elutasította.

Az Orion 25-ös Jolle nyerte az ORC bajnokságot
Tönkő Gábor csapata nagy fölénnyel győzött a kilencfutamos versenyen

Négy nap alatt kilenc futamott teljesített az ORC bajnokság mezőnye. A csütörtöki és pénteki öt pályafutamot a Félsziget-kerülő Széchenyi István EMlékverseny - Generali Nagydíj követte, amely egyben a bajnokság túrafutama volt. Jelentőségét növelte, hogy ennek eredményét a versenykiírás alapján nem lehetett kiejteni. Vasárnap négy újabb pályafutammal ért véget a különböző hajók teljesítményének összeméréset segítő ORC számítással értékelt bajnokság. 

A győzelmet a második naptól az összetett verseny élén álló Orion nevű hajó csapata nyerte, aki vasárnap délutánig már biztos pontelőnyt gyűjtöttek. A Tönkő Gábor által építetett és kormányzott 25-ös Jollén a legénység Pilisy Sándor, Bíró Tamás, illetve Gémesi Jóka voltak. 

A második helyre került a tavalyi bajnok Manöken, Gömbös Lóránd karbontestű 30-as Cirkálója. Versenyzőtársai Tamás István és Horgos Tamás Ferenc voltak.

A bronzérmet a Style Jacht szép 8.8-asával, day sailerével szintén maguk a hajóépítők, ifjabb és idősebb Scholtz Imre érdemelték ki, akiket Erdős Bálint segített még a fedélzeten.

Végeredmény

Támogatóink: