Az egytestűek között a Raffica nyert a Centón, ezzel egy évben zsebben mind a négy nagy európai tókerülő

A 69. Centomiglia Garda-tavi tókerülőn a magyar Raffica csapata nyerte az egytestűek versenyét. Varga Lajosék a második helyet érték el kategóriájukban. A Raffica Sailing Team négy tókerülő győzelemmel zárja az idei szezont.

A Király Zsolt vezette Raffica Libera csapata nyerte a 69. Centomiglián az egytestűek versenyét összesen 89 induló közül 10 óra 15 perces vitorlázást követően. A Libera kategóriában egyedüliként versenyző magyar hajó 12 percet vert a második és 18 percet a harmadik helyezettre. Az idei verseny első szakasza kifejezetten erős szélben ment, a tó északi részén két foileres hajó, majd egy farr 11-es billenthető kílles versenyhajó volt az ellenfelük. Ahogy a szél gyengülni kezdett Bogliacco felé, utolérték és megelőzték a többi versenyzőt, onnantól kezdve pedig már nem volt ellenfelük.

A Raffica Sailing Team nem is zárhatta volna ennél sikeresebben az idei vitorlásszezont, ugyanis a Garda-tónál elért első helyezéssel a csapat történelmet írt azzal, hogy mind a négy rangos európai tókerülő versenyt megnyerte ebben az évben.  A Centomiglia előtt nagy viharban helytállva elsőként értek célba a genfi-tavi Bol d’Oron, a viszonylag kellemes időjárási körülmények között zajló boden-tavi Rund Um-on, illetve a szélcsend jellemezte Kékszalagon is.

„Nagy várakozással indultunk neki az idei szezonnak, és igyekeztünk mindent megtenni a kitűzött cél érdekében. Győzelmünkben kulcsfontosságú szerepet játszott a megfelelő felkészülés, a csapatmunka és a magas minőségű felszerelés. Rendkívül büszkék vagyunk a négyes győzelemre és az egész csapat fantasztikus teljesítményére” – nyilatkozta Király Zsolt csapatvezető-kormányos.

A Centón a 9 méter alatti kategória 9 indulója közül a Varga Lajos vezette Nelson Flottalízing csapat a második helyen futott célba.

Részeletes eredményeket itt lehet nézni.

Fotó: Török Brigi


Csatolt képek: