Az augusztusi Kalóz Junior EB versenykiírása

Megjelent az augusztusi balatonfüredi Kalóz Junior EB versenykiírása, amely letölthető a mellékletből (pdf).

A rangos eseménynek 2016. augusztus 7-12 között Balatonfüred ad otthont. A Kalóz Osztályszövetséget a Magyar Vitorlás Szövetség jelentős anyagi támogatása mellett a verseny lebonyolításával segíti az MVM Sportegyesüle is.

A junior EB kétévente (páros években) kerül megrendezésre 1996 óta és a szintén kétévente (páratlan években) megrendezett felnőtt EB mellett az osztály második legrangosabb nemzetközi eseménye. A rendezvényen általában az IPA tagállamainak mindegyike képviselteti magát, Chilé-től egészen Törökországig, sőt néha felbukkan egy-egy "egzotikus" országból érkező páros is, ahol a kalóz osztálynak szinte semmi hagyománya nincsen, mint például Lengyelországban. Rendszerint 40-45 egység indul, és a mezőnyben többnyire német dominancia érvényesül, amit jól mutat az is, hogy eddig csak német nemzetiségű bajnokokat avattak. 

Az éppen húsz éve rendezett első junior EB-n öt egység indult és itt szerepeltek versenyzőink a legjobban, közülük a legeredményesebb a Barcza György-Adorján Gergely páros volt, 5. helyezésével, de Hajdú Balázs és Hegymegi Csaba még futamot is tudtak nyerni és ezzel a 8. helyen végeztek.

2016-ban Magyarország, mint rendező tagállam komolyabb kontingenst is felvonultathat a rendezvényen. Az osztályban a 1991-ben vagy ezt követően született versenyzők tekintendőek juniornak.

Bár a kalóz osztály ismét reneszánszát éli, de a mezőnyben állandó junior versenyző, illetve páros nem található, a Magyar Kalóz Osztályszövetség ezúton is kéri a hazai egyesületek segítségét a verseny színvonalának megfelelő egységek kiállításához és lehetőség szerint jó eredmények eléréséhez. Az Osztályszövetség - a kalóz versenyzőkön keresztül - szükség esetén minden segítséget megad ahhoz, hogy a magyar színekben induló versenyzők a megfelelő színvonalú hajókkal és felszereléssel állhassanak rajthoz.

 

További információ:

Szentpéteri Zsolt elnök Magyar Kalóz Osztályszövetség (szentpeteri_zs@sbgk.hu, 06-20-402-1211)

Fluck Benedek PRO (benedek.fluck@gmail.com, 06-20-446-6155)

 


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: