Aligánál a cölöpverésre kell figyelni!

Hétfőtől - egyelőre pontosan nem tudni meddig - az aligai kikötőnél cölöpcserét végeznek, aki arra jár, fokozott óvatosággal hajózzon!

Az alsóörsi TVSK-kikötőnél a hullámtörő kőszórás karbantartását végzik május 6-tól, Balatonaligánál pedig cölöpverési munkák kezdődtek április 29-től, azaz most hétfőtől. 

A hatósági közlemény szerint egyelőre pontosan nem tudni, meddig tart a Club Aliga kikötőjénél folyó cölöpverés, de legkésőbb december 31-ig befejeződik. A kijelölt terület a hajózástól el van zárva, azaz kizárólag a cölöpverést végző hajó mehet be oda.

A szóban forgó úszó munkagép a Haózási Szabályzatnak megfelelő jelzésekkel van ellátva.  A gyakorlatban ez a következő jelzéseket jelenti.

Azon az oldalon vagy oldalakon, amely felől a hajóút szabad:

  • Éjszaka: két szokásos,vagy közepesen erős, egymás felett körülbelül 1 méter távolságban elhelyezett zöld fény.
  • Nappal: két egymás felett körülbelül 1 méter távolságban elhelyezett zöld kettős kúp.

Azon az oldalon, amely felől a hajóút nem szabad:

  • Éjszaka: egy szokásos vagy közepesen erős vörös fény, amely az előbb említett két zöld fény közül a felsővel azonos magasságban van és azzal azonos fényerővel rendelkezik. 
  • Nappal: egy vörös gömb, amely két zöld kettős kúp közül a felsővel azonos magasságban van elhelyezve. (Abban az esetben is, amikor ezek a hajók hullámzás elleni védelemre szorulnak.)

Aki a környéken jár, fokozott óvatosággal hajózzon!

A hajósoknak szóló hatósági hirdetmény ezen a linken olvasható.  Szerkesztette - Csernátony Csaba / Hunsail.hu - A kép illusztráció / Forrás: Szántó Áron - Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt fájlok: