Aarhusban félidőben

Hat futam után Berecz Zsombor 2., Vadnai Benjamin pedig megkezdte a felzárkózást. Egy mondatban ez a helyzet a Dániában az Aarhus Sailing Weeken, a jövő évi világbajnokságok tesztversenyén.

Berecz Zsombi a csütörtöki két futamon 8. és 6. helyen ért célba. A listát jelenleg a holland Nicholas Heiner vezeti négy pont előnnyel, míg a harmadik helyen a már három futamot is nyert orosz Arkagyij Krisztanov áll. Pénteken és szombaton még négy futamra kerülhet sor, és vasárnap rendezik az Éremfutamot. Finnben harminchajós mezőny vitorlázik.

Laser Standardben a verseny első futamát megnyerő, majd a második napon műszaki hibákkal küszködve viszzaeső Vadnai Benjamin megkezdte az előre kapaszkodást a 62 hajós erős mezőnyben.  Időközben kiderült, hogy a második napon a vitorláját is varrni kellett, illetve az albája törött el úgy, hogy a vízen valahogy összerakta, de állítani nem tudta futam közben. A futamokat teljesítette, de így jelentős hátránnyal vitorlázott. Most mindkét csütörtöki futamon 16. helyen ért célba és összetettben is 16., vagyis nyolc helyet javított a pozícióján.

Vadnai Jonatán a középmezőnyben vitorlázott az ötödik és a hatodik futamon, összetettben 27.

A verseny honlapja:  http://www.aarhus2018.com/sailing/

Részletes eredmények: ITT


Csatolt képek: