A várható viharos időjárás miatt, elmarad a Csopaki Évadnyitó Pályaverseny

A várható viharos - akár 80-90 km/h-s széllökésekkel tarkított - időjárás miatt, elmarad a vasárnapra kitűzött I. Subaru Csopaki Évadnyitó Pályaverseny - közölte a hunsail.hu-val a szervező Egis SE. Íme a klub közleménye: 

"Az EGIS SE nevében sajnálattal jelentjük be, hogy a vasárnapi napon várható viharos időjárás miatt úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk az I. Subaru Csopaki Évadnyitó Pályaversenyt. Jelenleg úgy tűnik, hogy - a szombati - Balatoni Évadnyitó alatt élénk, a vitorlázás szempontjából kiváló szél lesz, de az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztetése és előrejelzése alapján, vasárnapra erős hidegfront betörése várható a Balaton térségében, viharos, 80-90 km/h-s széllökésekkel.

Hagyományteremtő szándékkal írtuk ki a versenyt, hogy a Balatoni Évadnyitó túraversenyt követően vasárnap pályaversenyzési lehetőséget biztosítsunk Nektek, de hosszas gondolkodás után a verseny elhalasztása mellett kellett döntenünk. Megtiszteltetek minket bizalmatokkal, hiszen néhány osztály már most ranglistaversenynek jelölte a regattát. Döntésünkben fontos szerepet játszott, hogy sem a hajók, sem a legénységek épségét nem szerettük volna veszélybe sodorni, valamint figyelembe kellett vennünk, hogy a befizetett nevezési díjak, a csapatok
felkészülése, illetve a rendezőség munkája se vesszen kárba. 

Megkezdtük az egyeztetést a Magyar Vitorlás Szövetséggel, a hajóosztályok vezetőivel és közösen keressük az alternatív időpontokat a verseny megrendezésére. 

Hamarosan értesítünk Titeket az új időpontról.

Köszönjük megértéseteket!

Szombatra mindenkinek jó szelet, vasárnapra pedig kellemes pihenést kívánunk!"

Az EGIS SE közleménye a csatolt fájlban (docx) is olvasható.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: