A Trentasette nyerte a 4kezest

Rekordmezőny, 71 hajó indult el az október14-i Rudi Trans 4kezes vitorlásversenyen. A Trentasette lett az első, megelőzve a Tantált és a Westportot.

A balatonlellei a BL Yachtclub által rendezett regatta 10-12 csomós keleti-délkeleti szélben indult, a mezőny nagy része az északi part felé vette az irányt, bízva a part közelében kicsit megerősödő és felpörgő szélben. Akadtak hajók, akik a rajtot követő percekben már technikai problémákkal (fallkötél szakadás, csigatörés stb.) vitorláztak. A  déli parton cirkáló hajóknak a gyengülő és olykor-olykor 20-25 fokot legyező széllel kellett megküzdenie.

Knots Photography - Karsai Tímea

Sajkodról a révfülöpi vitorláskikötőnél lévő bójig hátszeleztek a versenyzők, a távot végig a bőszeles – spinnaker, gennaker, bliszter - vitorlákkal lehetett jól teljesíteni. Közben a szél kicsit északkeletire fordult és felerősödött, de nem annyira, hogy a hajók és vitorláik kezelhetetlenné váljanak. A verseny utolsó, egyben legrövidebb szakasza következett a Révfülöp – Balatonlelle távon. A szél irányának köszönhetően a befejező etap egy éles egytakkos sprintet eredményezett.

Végül a versenyt a Trentasette nyerte 2 óra 48 perc 32 másodperces idővel, megelőzve a Tantált és a Westportot. 

A versenyről szóló részleteses beszámoló itt olvasható

A versenyeredmények a www.4kezes.hu oldalon tekinthetők meg.

Fotók: Knots Photography - Karsai Tímea


Csatolt képek: