A tervezettnél több forrás jut a Balatonon kívüli vitorlázásra

A pályázó kilenc szervezet közül nyolcan jutnak pénzhez az MVSz-től a vitorlázás fellendítésére a Balatonon kívül.

Az eredetileg tervezettnél többet, 2,2 millió forintot ítélt meg január 30-i döntésével Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége az általa felállított három fős bizottság javaslata alapján a tavaly meghirdetett, „A Balatonon Kívüli Vízterületek Támogatása„ nevet viselő pályázat keretében. A támogatás – amelyre a rendelkezésre álló forrás eredetileg 1,5 millió forint volt – célja a Balatonon kívüli régiókban a vitorlázás sportág fellendítése a sportban tevékenykedő közösségek anyagi támogatáshoz juttatásával.

A pályázatra 9 pályamű érkezett, 1 egyesület - mivel nem tagja az MVSZ-nek – eleve kiesett, így 8 pályázatot értékelt a bizottság. A bizottság javaslata alapján rendelkezésre álló összeget az elnökség a 31/2020 (01.30) határozata alapján az alábbiak szerint osztotta fel: 

Atomerőmű Sport Egyesület

400 000 Ft

Deboti VSE

150 000 Ft

Fertő tavi Vitorlás Szövetség

400 000 Ft

Gyerekreáció Sport- és Közösségfejlesző Egyesület

400 000 Ft

Orfűi Vitorlás Egyesület

400 000 Ft

Tatai Vitorlás Iskola

150 000 Ft

Velencei-tavi Vízisport Szövetség

150 000 Ft

Vitorlázó Gyermekekért Egyesület

150 000 Ft

 A pályázatra a Balatonon kívüli vízfelületeken tevékenykedő, Magyarországon bejegyzett regionális sportszövetségek, amelyek a Magyar Vitorlás Szövetségnek tagjai és alapvető tevékenységük a vitorlázás, és tényleges tevékenységét nem a Balatonon folytatják, nyújthattak be pályaművet. Vitorlás egyesületek önállóan csak abban az esetben pályázhatnak, ha nem tagjai valamely területi szövetségnek, illetve régiójukban nem működik területi vitorlás szövetség.

A támogatást – amely egyszeri, vissza nem térítendő működési támogatás, minimális összege 100, maximális összege pedig 500 ezer forint - működéssel kapcsolatos költségekre lehetett igényelni. Nem vehető igénybe tehát versenyzők átigazolási díjára, személyi jellegű kifizetésekre (bérköltség; versenyzők, szakemberek jutalmazására), lakásbérletre, reprezentációs költségekre, új beruházásokra.

A pályázatok bíralata során a következő tartalmi szempontokat vették figyelembe:

  • a sportág népszerűsítése érdekében kifejtett tevékenység (0-10 pont);
  • aktivitás a versenysport területén (0-8 pont);
  • az ifjúságneveléssel kapcsolatos tevékenységek (0-8 pont);
  • egyéb (önkéntesség, tevékenységek, aktivitás (0-8 pont).

A pályázat kiírása a csatolt dokumentumban nézhető.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Orfűi Vitorlás Egyesület, Wikimedia


Csatolt fájlok:

Támogatóink: