"Ilyen időben jó vitorlázni" - a Team Kaáli nyerte a Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjat

A járvány előtti, 2019-es évadnyitónál is nagyobb mezőny jött össze az idei Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjra, amely szombaton 12-kor rajtolt el. A versenyzőknek a Balatonfüred-Alsóörs-Tihany-Balatonfüred távot kellett megtenniük. 

Már a rajtnál napsütéses idő, 10 csomós és annál erősebb szél várta a hajósokat, majd a verseny alatt átlagosan 13 csomós szél fújt. "Szinte tökéletes időjárás volt, sütött a nap, remek szélben vitorláztunk" - értékelte a befutó után az egyik versenyző a körülményeket. "A tökéletes helyett inkább azért ideálisnak mondanám az időt, mert helyenként lyukacsos volta szél, helyenként pöffök érkeztek, szélváltoval is találkoztunk. Mindenesetre ilyen időben jó vitorlázni" - pontosított. 

A legyorsabban a katamaránok teljesítették az útvonalat, elsőként a Virág Flóra kormányozta Team Kaáli futott át a célvonalon, kevesebb mint 42 perces idővel. Egy percen belül követte a tavalyi évadnyitó győztese és a Kékszalag címvédője, az RSM Vándor Róberttel a kormánynál. A harmadik helyen pedig a Kreskai György vezette Triniteam csapata érkezett a célba. A leggyorsabb egytestű hajó a No1 lett, Király Zsolttal a kormánynál. A versenyen haváriák is akadtak, volt példa borulásra, ütközésre, árbóctörésre is.