Tavaly Szárcsa Kupa, idén Harcsa Kupa

A hétvégi nagyhajós versenyzők Csopak előtt áthaladó pályájukon a Harcsa Kupa utánpótlás-versenyzőivel találhatták magukat szemben.  Ez volt a Nádas Kupa sorozat harmadik állomása, ahol többek között a T-Systems támogatásának is köszönhetően 83, többnyire kezdő versenyző állt rajthoz.  

A szélviszonyok összesen három futam megrendezését tették lehetővé. A versenyen az első éves, illetve kezdő One design OP versenyzők gaffon zöld megkülönböztető szalaggal, de összevont mezőnyben indultak a fehérszalagos másodéves haladó, és a piros szalagos nemzetközi válogató versenysorozatban is részt vevő versenyzőkkel.  Idén első alkalommal a még nem igazolt versenyzők is egy pályán (narancs csoportban) indultak még nem one-design többnyire előző generáció által használt „tapsi-mist” és régi Winner és Nordest hajójukkal. Indult többek között az 1986-os bajnokságot nyert (Gömöry Zsolt, VVSI) Nordest hajó is.

Az így kialakult narancs csoporton belül 1-3. (valamint U9; U11 legjobbjai); OP zöld csoporton belül az 1-6. helyezés (valamint U11 legjobbjai), fehér csoporton belül 1-3. helyezés, valamint a piros csoport nyertese részesült üvegdíjazásban, és szponzori díjakban (Rooster, Optiparts/HQOK/SkiOutlet/HUN 759). Valamennyi kezdő OP-s zöld és narancs csoportos oklevél díjazásban részesült.

A Nádas Kupa Sorozat célja, hogy elősegítse a kezdőbb szintű, utánpótláskorú résztvevők lépcsőzetes bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és a helyi régiónként szervezett kisversenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, akár alapja lehessen későbbiekben a zónaválogatottaknak is, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.


Csatolt képek:

Támogatóink: