A Raffica csapaté a Bol d'Vermeil!

Legyőzték a Fifty Fiftyt is!

A Genfi-tavi tókerülő versenyen a Bol d'Oron az egytestű hajók között elsőként ért a célba a Király Zsolt vezette Implantcenter Raffica. Így 2012 és 2013 után harmadszor is elnyerte a Bol d'Vermeilt. A magyar Libera este 9 óra előtt néhány perccel, 10 óra 51 perc és 12 másodperc alatt teljesítve a távot az abszolút sorrendben 23. helyen futott be. Ezen kívül természetesen győztek a kategóriájukban a TCFX osztályban.

Három és fél perccel megelőzték a mögöttük 24-ként befutó Kékszalag rekordtartó Fifty Fiftyt, Józsa Márton 50 lábas kétárbocos katamaránját és csapatát, akik most először versenyeztek külföldön.

A mezőnyben még ott van - természetesen most még messze a céltól - egy Saphire 27-esben Nagy R. Attila (Rozsda) és csapata. Az ő befutásuk éjfél utánra várható.

A versenyben a szokott módon a Décision 35-ös katamaránok taroltak. Ilyen hajó érkezett a célba az első kilenc helyen. Elsőként a Ladycat Powered by Spindrift Racing, amelyet ezúttal nem női csapat vitorlázott, és nem Dona Bertarelli kormányzott, hanem Xavier Revil. Második lett Ernesto Bertarelli csapata az Alinghivel, harmadik pedig a Mobimo Christian Wahl irányításával.

A tavalyi Kékszalag győztes Ventilo M1 a Safram lett a 10.

A folyamatosan frissülő abszolút sorrendet mutató eredménylista: http://www.boldormirabaud.ch/en-ch/live-rankings/overall-real-time-ranking


Csatolt képek:

Támogatóink: