A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke előadott Tusnádfürdőn

Kollár Lajos, az MVSZ elnöke a szervezők meghívására részt vett a 30. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén Tusnádfürdőn.

A Kékszalagtól a Tokiói Olimpiáig címet viselő panelbeszélgetést a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnökének a nemrég megrendezett balatoni Kékszalag értékelése vezette fel. Örömteli, hogy a népes, főleg székely fiatalokból álló hallgatóság - az egyre színvonalasabb közvetítésnek is köszönhetően - nagy érdeklődésel követte Európa legnagyobb tókerülő versenyét, ezért számos kérdést, érdekességet vitattak meg.

A versenytaktika, a hajóosztályok, a közvetítés számos kulisszatitkát a kivetítőn megjelenített kisfllmek, képek, valamint az alkalomra Holczhauser András főtitkár által összeállított prezentációk tették még élvezetesebbé. A moderálást vállaló szervező, Borók György - aki maga is vitorlázik - köszöntötte a hallgatóság soraiban helyet foglaló vitorlázó legendákat, Gál Józsefet, Kopár Istvánt, valamint több, az idei Kékszalagon helyezett, a program kedvéért a sátorba látogató fesztivál résztvevőt.

A program második felében az olimpiai felkészülésről, az esélyekről, valamint az MVSZ vízióiról és terveiről esett szó. Kollár Lajos az MVSZ részéről erdélyi fiatalok magyarországi vitorlás táboroztatásról szóló program kidolgozását jelentett be, ami hatalmas tapsot váltott ki. Az elképzelés pontos kidolgozását követően a részletek hamarosan ismertetik.