Keszthelyen zárult a Yardstick Kupasorozat

Október 23-án véget ért a négy állomásos Yardstick Trophy-sorozat, melynek keretében a Magyar Vitorlás Szövetség a versenyeket megrendező egyesületekkel közösen a nagyhajós-szabadidős vitorlázóknak biztosított flottaversenyeket. A Yardstick Trophy célja a magyar vitorlás verseny és szabadidősport fejlesztése. Az Országos Kupasorozat összesített értékelése alapján Yardstick I. csoportban a Molnár Dániel kormányozta Falco, Yardstick II. csoportban a Dobos Attila/Almási Zsolt kormányozta Onix, míg Yardstick III-ban a Vagány lett a legeredményesebb, melynek Mayer Tamás volt a kormányosa.

2021. július 18-án a Balatonfüredi Yacht Club által rendezett, összevont Horváth Boldizsár és Tolnay Kálmán Emlékversennyel vette kezdetét az idei esztendőben először megrendezett Yardstick Kupasorozat. A Kékszalag előtti utolsó regattára idén több mint 40 hajó nevezett, ebből hét katamarán.

A megmérettetés augusztus 21-én a KARSAILING Vitorlás Sport Egyesület által rendezett Lelle Kupával folytatódott, melynek a BL Yachtclub adott otthont. A vitorlázóknak ezen a regattán a Balatonlelle - Ábrahámhegy – Zánka – Balatonszemes – Balatonlelle közötti vízterületen kitűzött pályát kellett teljesíteniük.

A sorozat következő állomása a Fonyódi Kormoránok Vitorlás Egyesület által rendezett Fonyód Kupa volt szeptember 25-én. A verseny a szervezők tájékoztatása szerint kiemelkedő részvétellel zárult, 64 hajó nevezett, 62 sikeresen célba is ért. A regattát finom vacsora és jó hangulatú táncos mulatság zárta.

Az idei Yardstick Trophy utolsó állomása október 23-ra esett. A Keszthelyi Yacht Club szervezésében tartott Last Minute Regattán a hűvös idő és a Keszthelyi-öbölre jellemző változó szél tette próbára a 30 nevezett egységet. Ugyanakkor a szervezők és a résztvevők egy közösségi örömvitorlázásként tekintettek a viadalra, melynek zárásaként kiosztották az Országos Kupasorozat összesített értékelése alapján a legeredményesebb egységeknek járó díjakat.

Yardstick I-es csoportban a Molnár Dániel kormányozta Falco végzett az első helyen, őt követi a Puffin, valamint az Amina Pro.

Yardstick II-es csoportban az Almási Zsolt kormányozta Onix bizonyult a legeredményesebbnek, második lett a Víg, a harmadik helyen pedig a St. Elmo végzett.

 Yardstick III-ban a Vagány lett a legeredményesebb, melynek Mayer Tamás volt a kormányosa. Az egységet a Catullus Maximus, valamint a Kincsem követi. 

 A Yardstick Trophy állomásainak részeredményei:

 Köszönjük szépen a közreműködést és a versenyek szervezését a Balatonfüredi Yacht Clubnak, a Fonyódi Kormoránok Vitorlás Egyesületnek, a Karsailing Vitorlás Sport Egyesületnek, valamint a Keszthelyi Yacht Clubnak!

Támogatóink: