Újdonságok és jótékonyság - jön az 51. Mihálkovics

Szombaton rajtol immár az ötvenegyedik Mihálkovics Kupa - Jeep Compass Nagydíj.

A verseny központja Balatonföldvárra költözött, de az útvonal változatlan: szombaton Balatonföldvár - Balatonszemes - Révfülöp - Balatonföldvár, másnap pedig a Balatonföldvár - Balatonakali - Balatonszemes - Balatonföldvár. Nevezés pénteken 18:00 és 22:00 között Balatonfüreden a Nemzetközi Vitorlásközpont Étterménél található sátorban, ismertebb nevén a Szövi-sátorban és ugyanebben az időpontban Balatonföldváron a verseny rendezvénysátrában, ami a Spartacus Vitorlás Egylet (SVE) felé vezető út melletti füves területen lesz.

Kikötés, díjak, időpontok

A futamok előtt és után a nevezett hajók a balatonföldvári kikötőben a szabad kikötőhelyek függvényében ingyenesen köthetnek ki. A kikötéshez azonban a kikötőmester jóváhagyása szükséges. A szervezők mindenkitől türelmet kérnek, igyekezni fognak minden érkezőnek helyet biztosítani. Szombat esti svédasztalos vacsora, vasárnapi reggeli, és milliós értékű díjazás várja a nevezőket. Szombat este Füredről sétahajó járat indul Földvárra azok számára, akik nem a földvári kikötőben hagyják a hajójukat éjszakára. A nevezéskor kapott karszalag felmutatásával 17:30-kor a balatonfüredi nagymólótól induló, Tihany érintésével Földvárra érkező kirándulóhajót ingyenesen vehetik igénybe, de 19:30-kor is indul egy hajó kifejezetten a Mihálkovics Kupa résztvevői számára. Visszajutni hasonlóképpen lehet, 23:00-kor indul sétahajó Földvárról Füredre. Vasárnap a svédasztalos reggelit követően 8:30-tól kormányosi értekezlet, a díjátadó ünnepség pedig 17:30-kor kezdődik majd. A szervezők kérik a versenyzőket, hogy látogassanak el az eseményre és a díjaikat vegyék át személyesen. 

Nyomkövetéshez kötött jótékonykodás

A verseny a Kwindoo nyomkövető alkalmazás segítségével online is követhető lesz, ráadásul duplán is megéri majd elindítani a mobiltelefonokon a programot, hiszen az a két hajóegység, aki a szombati futamban a Kwindoo tracking alapján a leghosszabb és a legrövidebb utat járja be, különdíjban részesül. Az alkalmazást fejlesztő cég egyedülálló módon támogatja a vitorlázást az idei Mihálkovics Kupa – Jeep Compass Nagydíjon.

Az élő nyomkövetés segítségével fő célja a vitorlázás és főként a vitorlás versenyek minél nagyobb közönség számára láthatóvá és élvezhetővé tétele, szeretné a vitorlázás élményét a beteg vagy anyagi nehézségekkel küzdő gyerekek számára is elérhetővé tenni. Ennek érdekében, a Mihálkovics Kupán felajánl forintot a LáriFári Alapítvány számára minden olyan nyomkövetést használó hajó után, amely a verseny két napja alatt minden futamban, a rajttól a célig futtatja a hivatalos Kwindoo-trackinget. Így minden csapat hozzájárulhat az adományhoz a verseny ideje alatt! 

A versenyről részletesebben a szervezők sajtóanyagában olvashat, amely itt érhető el. A versenykiírás és a versenyutasítás pedig elérhető a Viharban, további információk a Mihálkovics Kupa facebook oldalán: https://www.facebook.com/mihalkovicskupa


Csatolt képek: