A flottabajnoki címért versengenek a Dragonok a Johan Anker Kupán

Az EGIS vendégeiként a hétvégén a Johan Anker Kupán versengenek a Dragonok a 2023. évi flottabajnoki címért. Az osztálytól elvárt szoros csatákra számít mindenki, miközben a flotta egyfajta bemutatónak is szánja a versenyt: a pénteki napon olyanokat is várnak, akik érdeklődnek a hajóosztály iránt.

„Eltökélt szándékunk a fiatalítás, ezért minden hajónkat felkértük, hogy hívjanak meg klubjukból olyan fiatalokat, akik szívesen versenyeznének és vitorláznának ezzel a klasszikus, már közel száz évvel ezelőtt tervezett, de még mindig rendkívül népszerű hajóval. A Dragonok legnagyobb vonzereje, hogy a one-design tervezés miatt nincs nagy sebességkülönbség a hajók között, külföldön is lehet versenyezni és csak három emberre van szükség a csodálatos, vízközeli, vitorlás élményhez” – emelte ki Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

A Johan Anker Kupa a Dragonok hagyományos versenye immár közel másfél évtizede, amelyen a flottabajnoki címért csapnak össze a hajók. Idén Gömbös Lóránd „Nyári Mikulása”, a tavalyi bajnok, és Kis-Szölgyémi Ferenc csapata, a két héttel ezelőtti HYC Kupa győztes nem áll majd rajthoz, mert a napokban kezdődő törökországi világbajnokságra készülnek. De ott lesz a Johan Anker Kupa címvédője, Lackner Richárd Das Boot nevű hajója, a tavalyi ranglistaelső Freyja és a legjobb klasszikusok, a Nemecsek és a Yorikke is.