7. Kékpántlika – Microsoft Nagydíj:

7. Kékpántlika – Microsoft Nagydíj

Ilyen gyors Kékpántlika a verseny történetében még nem volt!

Az előző éjszakai zuhogó esős és viharos szeles Kékszalagból a szél fele maradt meg, a felhőkből pedig szinte semmi, így szombaton délelőtt másfél órányi halasztás után gyönyörű időben rajtolhatott a 7. Kékpántlika – Microsoft Nagydíj.

Öt hajóosztályban 92 hajó nevezett be a versenyre. A szokásos pálya: Balatonfüred – öreg Tihany – Hajógyári-Öböl – Balatonfüred móló közötti háromszögön ezúttal a halasztás miatt inkább a nagyon kis szélben megszokott méretű volt, így a leggyorsabbak alig több, mint 40 perc alatt körberohantak. Az észak-északkeleti szélben hátszeles szakasszal kezdődött a verseny, majd Tihanytól cirkálni kellett a következő bójához. Az utolsó menet a befutó felé pedig egy futtatott száguldás lett, amelyet azonban izgalmassá tett a part alatt gyakran kihagyó, pöffös szél, amely olykor nagy előnyöket is képes volt elolvasztani, vagy kicsiket megnövelni.

A leggyorsabb osztályban a 420-asok között kezdetben a lányok vezettek, de Kende Lilit és Sándor Hannát a cirkálószakaszon megelőzte a Polgár Lukács – Rácz Levente kettős. Csaknem a célig jelentősen vezetttek, ám az utolsó két-háromszáz méteren a lányok csaknem utolérték őket.

A Varga Dániellel az élen befutó Laser Radial győztesek megelőzték a 420 mezőny végét, és az utolsó kettőt a Laser 4.7 osztály legjobbja Galgóczy Tamás is megverte.

Itt lány lett a második, a BYC-es Róka Bianka személyében, a Cadetoknál pedig a győztes hajóban kormányzott lány. Molnár Zsófia Helka, akinek Barts Valér volt a mancsaftja.

Az Optimisteseknél a tihanyi bójánál biztos előnnyel fordult egy kislány, aki életében először vezettet versenyen, hisz nem rég vitorlázik. Hogy mégis honnan a tehetség, amely azonnal felszínre tör? Litkey Jankának hívják, Zsolt a büszke apa pedig edzőként nézhette, ahogy a sárga hajó a többi Optimist előtt ér a tihanyi bójához.

Persze a cirkáláskor már legyőzték őt a rutinosabb versenyzők és nem utoló sorban az ellenfelek kilói. Optimist osztályban a kerekedi  Nagy Botond ért elsőként a célvonalra a serdülők, és Goldfinger Dárió az ifjúságiak közül.

 

Galéria Szekeres Lászó képeiből:http://kekszalag.hu/hu/galeriak/kekpantlika---foto:-szekeres-laszlo,-hajo-magazin

A díjkiosztóról: http://kekszalag.hu/hu/galeriak/kekpantlika-dijkioszto

Abszolút eredmények

Osztályonkénti eredmények