56. Mihálkovics Kupa – SPIRIT AUTO Nagydíj

Balatonföldvár │2024. június 13. – Az 56. Mihálkovics Kupa – SPIRIT AUTO Nagydíjat június 8-án és 9-én Balatonföldváron rendezték meg. A regatta szervezői számára kiemelten fontos a magas minőségű és fair verseny, ezért a profi rendezés mellett kiemelkedő díjazással és szórakoztató programokkal várták a túravitorlázást kedvelőket.

 

Az évek óta folyamatos fejlődésben lévő vitorlásversenyt hatalmas érdeklődés övezi. Ennek köszönhetően már a regatta előtti hét közepén borítékolható volt, hogy a 150 hajós felső nevezési határt gyorsan elérik majd.

A pénteki nyitóestre hangulatosan berendezték a szervezők a balatonföldvári kikötőben a Galamb szigetet, ahol italkóstolóval, hideg frissítővel várták az érkező vendégeket.

A 2024-es regatta névadó szponzora a SPIRIT AUTO, a négy autómárkát és számos szolgáltatást nyújtó vállalkozás a SKODA márkával volt jelen a helyszínen és mutatta be az érdeklődő közönségnek egyik zászlóshajóját az új Superb Combit.

Évről évre egyre több kiállítóval bővül a helyszín, így a teljes hétvége egy mini fesztivál jelleget ölt, ahol a résztvevők személyesen is megismerhetik az esemény támogatóit.

 

Szombat reggelre a meteorológiai előrejelzés kevés, változó irányú szelet jósolt, ami a rajt pillanatában okozott nehézségeket a Dávid Júlia vezetésével felálló versenyrendezőségnek. A rajt után megélénkülő és délutánig kitartó szélben szinte a teljes mezőnynek sikerült végig vitorláznia a Balatonföldvár-Balatonszemes-Révfülöp-Balatonföldvár távot.

Az első nap abszolút befutója a mindössze 16 éves Király Dávid kormányzásával induló René Raffica lett, míg a katamaránoknál az RSM csapata győzedelmeskedett Vándor Róberttel a kormánynál. A további 18 kategóriában versenyzők is igazán jót vitorlázhattak egymás ellen, a kora nyári időjárás még a leglassabb hajóknak is kedvezett.

Az egész napos hőségben megfáradt versenyzőket grill vacsorával, színes programokkal várták a szervezők a vízparton. Az este egyik fénypontja a Helly Hansen által szervezett kvízjáték volt, valamint a tombolasorsolás és a különböző nyereményjátékok is garantálták a jó hangulatot. Akinek pedig kedve, ereje kitartott, hajnalig bulizhatott.

Az erre a hétvégére kiírt önkormányzati és európai parlamenti választásokon sokan szerettek volna szavazni, így a vasárnapi versenyprogram a hagyományosnak mondható 10 órás rajt helyett egy órával előbb kezdődött. Élénk szél fogadta a versenyzőket a rajtvonalon, a rendezők bátran bízhattak benne, hogy sikerül a mezőnynek a teljes Balatonföldvár-Balatonakali- Balatonszemes-Balatonföldvár útvonalat levitorláznia. Bár szinte végig kitartott a szél, a versenyvezető a katamaránokat leszámítva minden indulót befuttatott Balatonszemesnél, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, hiszen kora délutánra kisimult a Balaton.

A vasárnapi futamot követő ünnepélyes díjkiosztón sokan részt vettek, ami külön emelte az esemény fényét. 

Az egytestű hajók között az abszolút győzelmet végül a René Raffica csapata szerezte meg a Király Dávid kormányzásával. A katamaránoknál a vasárnap nagyot hajrázó Prospex Delta Team győzedelmeskedett Kaiser Kristóffal a kormánynál, így a Mihálkovics Speed Race első helyezettjei is ők lettek.

A részletes eredmények itt elérhetőek

Hálával tartozom elkötelezett támogatóinknak akiknek köszönhetően ismételten exkluzív versenyt tudtunk rendezni, ahol a sportértékű vitorlázás mellett a parti kísérőprogramok is színvonalas és maradandó élményt nyújtottak az indulók számára. Kiemelkedő társasági eseményként fontosnak tartjuk a vízparti szórakoztatást, a minőségi vendéglátást és díjakat. Bár alig ért véget a verseny, mi már a következő Mihálkovics Kupán törjük a fejünket. Szeretnénk tovább emelni a színvonalat és minél több elégedett vitorlázót vendégül látni a jövő évben is.” – mondta Horváth Péter, a Mihálkovics Kupa főszervezője az esemény zárásaként. 

További információ:

web: Mihalkovicskupa.hu
Facebook: Facebook.com/mihalkovicskupa
e-mail: info@mihalkovicskupa.hu

Támogatóink: