56 hajó a Praktiker Finn dingi bajnokságon!

Csütörtök óta zajlik Agárdon a Finn dingi osztály országos bajnoksága, amelyet idén a Praktiker támogat. A balatonföldvári Gold Cupon már lehetett látni, hogy ez a hajó kortól függetlenül nyújt vitorlásélményt nagyon sok embernek – mondhatjuk, hogy mindez most Agárdon, kicsit más közönséggel, de hasonlóképpen megmutatkozik. 

Nincs még egy ilyen hajóosztály, amelynek bajnokságán több mint ötven hajó (56!) áll rajthoz, és amelyen ilyen természetességgel száll együtt vízre a magyar vitorlázás pillanatnyilag legkiemelkedőbb egyénisége, Berecz Zsombi, az osztály korábbi olimpikonjai, junior versenyzők és a hajót imádó „masters”, „grand masters” és „grand grand masters” versenyzők tömege. 

Ezt a csapatot öröm kiszolgálni, és ez jól látszik a Beliczay Márton – szintén finn dingi versenyző – vezette rendezőség hozzáértő munkáján is.

Csütörtökön a 30 csomó feletti szélben nem lehetett futamot rendezni, ám pénteken már vitorlázhatóvá, 4-5 Bft közöttivé szelídült az északnyugati szél, amelyben négy kemény futamra került sor. Az első háromban fent volt az „Oscar” lobogó, azaz hátszélben szabad volt a pumpálás. A negyedikben már 10 csomó alá csökkent a szél, így kissé pihenhettek a kar- és hátizmok.

Berecz Zsombinak nem volt igazán ellenfele, mind a négy futamot megnyerte azon a tavon, ahol egykor vitorlázni tanult. A második helyen a Gold Cupon edzőként jelen lévő Ian Ainslie (egyben a legjobb Grand Master) , a harmadikon a junior Haidekker Elemér áll.

Folytatás szombaton és vasárnap.

Náray Vili


Csatolt képek:

Támogatóink: