470 MASTER'S CUP: KÉT MAGYAR CSAPAT IS DOBOGÓS HELYEN VÁRJA A FOLYTATÁST

A nyáron sokat látott reggeli keleti szélre ébredtek a 470 Master's Cup indulói. A versenyrendezőség úgy döntött, hogy a mezőnyt a 2-es pályára viszi Balatonföldvár elé, mert ott ez az irányú szél tovább és egyenletesebben szokott fújni. Ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis három futamot megszakítás nélkül és minimális pálya átrendezéssel sikerült megtartani. A keleti szél az első futamban még pumpálásra is alkalmas erejű volt, de a végére sem csökkent 7 csomó alá. Tudta meg a hunsail.hu a Tihanyi Hajós Egylettől, a 470 Master's Cup rendező egyesületétől. 

Mindhárom futamot a német Uti Thieme - Frank Thieme páros nyerte, ezzel összetettben is átvették a vezetést. Tőlük 1 pont hátránnyal, második helyen zárta a napot a Sallai Gábor - Perjés Bálint László (THE-YKA) páros. Harmadik helyre pedig a Litkey Botond - Batiz Ábel (THE) egység küzdötte fel magát, a szerdán vitorlázott kettő harmadik és egy második helyezéssel.


A csütörtöki folytatást negyedik helyen a Gond Gergely - Bors Bálint (THE-VESC) páros várja. Ötödik helyen a great grand master korcsoportú francia Bernard Boime - Gilles Espinasse egység áll, hatodik pedig a Takács - Asperján (KYC) duó.

Az adott versenynap eredménye már nem elérhető, a 470 Master's Cup végeredménye ide kattintva érhető el. 

A verseny hivatalos nemzetközi (angol nyelvű) oldala pedig itt érhető el: 

https://2022masters.470.org/en/default/races/race

470 Master's Cup első versenynapjának a beszámolója itt olvasható.

Képek: Tihanyi Hajós Egylet (THE)

Támogatóink: