30-asok bajnoksága: váratlan "segítséget" kapott a mezőny

Gyengüléssel és visszafrissüléssel, de megmaradt a csütörtök reggeli keleti, északkeleti szél Földvár közelében, így mindhárom csütörtökre tervezett futamot sikerült megrendezni a 30-asok országos bajnokságán. 

Összesen 18 hajó csapata nevezett be az Európa 30-asok és a 30-as cirkálók csütörtöktől vasárnapig tartó országos bajnokságán, amelynek a Spartacus Vitorlás Egylet ad helyet.

Majthényi Szabolcs az első versenynapról a hunsail.hu-nak azt mondta: "Reggel keleties, 10 csomó körüli szél várta a mezőnyt. Félő volt, hogy a későbbiekben elfogy a szél, de nem így lett. Nem várt szelet kaptunk. Igaz voltak gyengülések, de aztán jöttek a visszafrissülések. Az utolsó futamnál pedig már vissza kellett húznódni a tihanyi cső közelében, mert csak ott vol már szél. Összességében sikerült valamennyi futamot megtartani." Pénteken újabb három futamot tervez a rendezőség. 

A csütörtöki versenynap után az Európa 30-asoknál a Zarándok áll az élen (Krajner Gyula kormányos, Király Zsolt, Huszka Róbert, Kovács Éva, Török László). A második helyről várha a folytatást az Ábránd (Ujvári Gábor kormányos, Sárközy András, Rácz Levente Csaba, Kiss Viktor). A bronzérmes pozícióból készült a pénteki futamokra a Falcon csapata. (Udvardy-Nagy István kormányos, Bagó Bálint, Melha Márton, Vas Gergely) 

A schärenkreuzereknél (30-as cirkálók) a Trinidad (Goszleth Marcell kormányos, Szörényi Ádám, Adorján Csaba, Pavlik András) az első, Majd a Mágia (Dr. Dulin György kormányos, Sándor Soma Gergely, Hild György Álmos, Bacsek Péter) következik, utána jön - a harmadik pozícióban - a Manöken (Gömbös Lóránd kormányos, Horgos Tamás Ferenc, Tamás István, Kiss Tamás, Gömbös Zsófia). 

A részletes eredményeket a verseny online hirdetőtábláján, itt lehet megnézni. 

Támogatóink: