3 - 2 - 1 előre a listán

Magyar szempontból remekül indult a második nap a Lago Maggiorén a Melges 24 Európa Kupa verseny második napján, és Bakóczy Robiéknak egyre jobban is folytatódott.

A Lino Favini Cup napi első futamán ugyanis Csoltó Ákos Berecz Zsomborral megerősített csapata második helyen ért célba, míg a földvári szparis srácok az FGF Sailing Teammel a harmadikon. A következő futamon Bakóczyék tovább javítva 2. helyen végeztek, míg a harmadikon, a már elég trükkössé váló szélben még előrébb lépve a teljes mezőnyt maguk mögé utasították. Futamgyőzelmükkel az összetett listán a második helyre kapaszkodtak fel. Hat futam után kilenc ponttal vannak az összetettben vezető, Európa-bajnok EFG Team mögött, amelyet ezen a versenyen Carlo Fracassoli irányít.

Csoltó Ákosékat sajnos a napi második futamból kizárták, a harmadikban pedig 12.-ként futottak be, így ők a 9. helyen állnak a 8 nemzet 22 hajója között.

A Lino Favini Cup a Melges 24 European Sailing Series hatodik, utolsó eseménye, vagyis a vasárnapi futamokkal zárul a 2016. évi Melges 24 Európa Kupa sorozat. Öt verseny után az FGF Sailing Team a második.

Piret Salmitsu fotói a második versenynapról ITT.

A Melges 24 világ- és Európa-bajnok Flavio Favini édesapjáról elnevezett Lino Favini Cup eredménye elérhető ITT vagy letölthető a mellékletből.

A European Sailing Series honlapja összetett eredménylistával ITT.


Csatolt fájlok:

Támogatóink: