29er: Idei első edzőtábor

A fiatal, lelkes 29er csapat január utolsó hetében már Barcelonában edzett, és ugyanott rövidesen folytatják felkészülésüket. Íme a beszámolójuk a Földközi-tengeren eltöltött napokról:

Edzés a javából, avagy a Szparis 29er csapat idei első edzőtábora Barcelonában 

Barcelona 11 fok, de a taft még mindig tart - nincs meleg most arrafelé sem. De még mindig jobb, mint idehaza, ahol legfeljebb remekbe szabott jégvitorlások karcolják a balatoni jégtükröt. 
A Spartacus Vitorlás Egylet 29er-különítménye Goszleth Marcell edző vezetésével a katalán főváros felé vette az irányt.

Goszleth Marcell beszámolója:

A hideg és gyenge szeles Adriát magunk mögött hagyva január 20.-án áttelepültünk Barcelonába.

A Katalán fővárosban létezik egy vitorlás központ, amely ízig-vérig a versenyvitorlázók szempontjait szem előtt tartva született. Akiknek itthon a tatai vagy dunavarsányi központi edzőtábor mond valamit, az képzelje el ugyanezt a tengerparton vitorlázókra szabva. Megtalálható itt minden, ami a nyugodt felkészüléshez kell, a megbeszélésre alkalmas helyiségektől a szuper konditermen át a vitorlás ruhaszárító helységig – egy épületben.

Ez a helyszín a remek körülmények mellett azért is kedves lehet nekünk, mert napjaink legjobb magyar vitorlázója Berecz Zsombi épp itt nyert Eb-ezüstérmet tavaly.

Ebben a komplexumban vertünk tábort az év első három hónapjára, hogy a sok vitorlázott óra mellett próbáljuk magunkba szívni a profi sportolók szemléletét is. Segítségünkre volt ebben a sok nemzetközi csapat, a svájci Optimistesektől a GC32-es katamarán versenyzőkig mindenki.

Napjaink 7:30-kor a konditeremben kezdődtek és ugyanitt végződtek estefelé. A srácoknak kellett pár nap amíg felvették a ritmust és egyre fáradtabban bár, de fokozódó odafigyeléssel végezték a feladataikat.

A vízen nagyrészt közepes szelekben gyakoroltunk, amelyhez rendkívül nehéz hullámzás párosult. A kikötő előtt húzódó hosszú partfalról visszaverődtek a hullámok, így nagyon kaotikussá tették a pályát egy pár négyzetkilométeres területen. Főként bőszélben volt ez gond s ennek is köszönhető, hogy minden páros ízelítőt kaphatott a skiffekben jól ismert: lefúr a hajó orra-repül a legénység előre-felborul a hajó - eseménysor élményéből. A sverten állva is zsonglőri praktikákat kellett bevetni, ha talpán akart maradni az ember. Pár nap elteltével mindenkinek fájt kívül és belül is több helyen, de a fiúk becsülettel küzdve állták a próbát.  

Két hét hazai pihenő után újfent utazunk és folytatjuk kalandjainkat a tengeren. 

A Magyar 29er Osztályszövetség már megkezdte a tagfelvételt. A tagfelvételhez szükséges nyomtatvány megtalálható a Magyar 29er Osztályszövetség Facebook-oldalán. Az Osztályszövetségbe való belépés a 29er Osztályszövetség elnökségének pozitív írásbeli visszaigazolásával és a tagdíj befizetésével válik elfogadottá.


Csatolt képek: