2023-ban is eredményes szezont zárt a NAU330-as osztály

2023-ban is eredményes szezont zárt a NAU330-as osztály.

A 2023-as szezonban a Balaton megmutatta minden arcát, hiszen volt benne kis, nagy, de erős szeles versenyzés is. A versenyek döntő többsége jó szélben és vitorlázásra alkalmas időjárásban került lebonyolításra. Ennek kiemelkedő példája már látszódott rögtön az első versenyen, az Évadnyitón, ahol 11 egységgel indult az osztály, többnyire napos időben és közepes erősségű szélben. Ezt követte a Kenese ODT, amely a szezon első pályaversenye is volt egyben. Ismét eseményekkel és széllel teli versenyen mérte össze tudását 4 egység.

A szezon következő versenye a Mihálkovics kupa volt. Ezen a kétnapos túraversenyen kiváló hangulatban és változó időjárásban versenyzett 7 egység az osztályból.

Ezután következett a Raiffeisen ODT, amelyen 4 egység mérte össze tudását egy pályaversenyen.

Idén, a Kékszalag előversenyén, a Fehér Szalagon 13 egység jelent meg, ahol trükkös és relatív kis szélben folyt a küzdelem. A szezon legnépesebb versenye idén is a Kékszalag volt. Az idei szalag a szokásostól eltérően szélben igencsak gazdag volt. A verseny izgalmakkal és rekordokkal teli rohanás volt, amit végül a Gyöngy csapata nyert, egy szoros befutót követően.  

A szezon következő versenye az Egis kupa lett volna, de - leginkább a nagyon gyenge szeles előrejelzések miatt - nem sikerült érvényes ranglistaversenyt futni az osztálynak.

Ezt követte az Országos Bajnokság Balatonföldváron a Spartacus Vitorlás Egyletben. A változatos szélviszonyok között megrendezett versenyen végül 12 egység tudott elindulni, ami a korábbi évekhez képest egy előrelépés. Bajnokot 6 futam lebonyolítása után hirdetett a rendezőség, amely nem volt más, mint a Matrix nevű hajó Rausch János György kormányzásával. Második helyen a Cosinus csapata Kovács-Buna Botond kormányzásával végzett. A dobogó harmadik fokára Soponyai Géza által kormányzott Haligali csapata léphetett fel. Minden csapat kitűnően helyt állt és tiszteséggel teljesítette a versenyt.

Ezután, a sokak szerint a szezon legszebb versenye a Félszigetkerülő volt a soron következő verseny, ahol rendkívül szép számmal, 14 egységgel indult el a NAU330 osztály. A szezon hátralevő két másik versenye is változó szélviszonyok mellett, de kiváló hangulatban zajlott le.

 

A ranglistát az osztály történetében először a Don Rosé nyerte el, második a Gyöngy, harmadik pedig a Mojito csapat lett.

A szezont megelőző technikai kérdések szerencsére megoldásra kerültek, valamint ki lett tisztázva miként fejleszti a technikát az osztály.

Az osztály már nagyon várja a következő szezon első versenyét. Összeségében egy rendkívül tanulságos és szélben gazdag szezont zárhattunk, remélhetőleg a 2024-es szezonban az osztály létszámát sikerül feljebb tornászni és mindenki számára megfelelő körülményeket kialakítani.

 

Ha valaki szeretne mancsaftként a NAU330 osztályban versenyezni, csak egy bemutatkozó levelet kell küldenie az osztály email címére (nau330crew@googlegroups.com). Erre a címre küldött levelek minden NAU330 tulajdonos postafiókjában landolnak, így gyorsan egymásra találhat a csapatot kereső mancsaft és a mancsaftot kereső csapat.

 

Támogatóink: