2020. november 5-ig lehet szavazni az Év Vitorlázója díj jelöltjeire!

Mi sem bizonyítja jobban a szezon zárását és az év végének közeledtét, mint az, hogy a mai naptól kezdődően, ismét lehet szavazni az Év Vitorlázója díj jelöltjeire. A tagszervezetek ajánlása alapján a nőknél Érdi Mária, valamint Fehér Boróka a két jelölt, míg a férfiaknál Berecz Zsomborra, Vadnai Jonatánra, Németh Domonkosra és Siklósi Mórra érkeztek jelölések.

Érdi Mária az olimpiai kvóta megszerzése óta nagyon keményen készül az ötkarikás játékokra. Idén dobogóra állt az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a Kieler Wochén, ahol a világbajnok és az olimpiai bajnok mögött végzett harmadikként a magyar versenyző.

A nagyon fiatal Fehér Boróka 2016-ban kezdett Optimistben versenyezni az MVM-ben, ahol megtanulta a versenyvitorlázás alapjait. Később, Alsóörsre a Balatoni Yacht Clubba igazolt és 2017-2020 között minden bajnokságot megnyert a lányok között, és válogatott kerettagként Európa-bajnokságokon is képviselhette a magyar színeket.  

A férfiaknál négy jelölt van.

Berecz Zsombor, aki a 2018-ban megszerzett világbajnoki címe és olimpiai kvótája után, az idei esztendőben Európa legjobbja is lett, miután megnyerte a Gdyniában megrendezett Európa-bajnokságot Finndingi osztályban.

Vadnai Jonatán az idei esztendőben megnyerte a Laser osztály országos bajnokságát, a néhány napja zárult Európa-bajnokságon pedig a nagyon előkelő kilencedik helyen végzett.

A még mindig junior korú Németh Domonkos bronzérmes lett a Finndingi országos bajnokságon, és a fiatalok között a negyedik, abszolútban pedig a 31. helyen zárta az Európa-bajnokságot a hetven fős mezőnyben. A junior VB-n a nagyobbak között 4., U19-ben pedig világbajnok lett. 

A mindössze 14 éves Siklósi Mór a magyar bajnokságon a dobogó második helyére állhatott fel és negyedik lett az idei ranglistán. Arra is büszke lehet, hogy kijutott az Európa-bajnokságra.

A jelöltekre 2020. november 5-ig lehet szavazni EZEN A LINKEN!

Az Év vitorlázója szavazásról röviden: Az Év vitorlázója címre felterjeszthető a vitorlázás sportágban érvényes versenyengedéllyel rendelkező sportoló, aki az alábbi kritériumok valamelyikének – 2020. évben - megfelel:

  • világbajnokságon 1-3 helyezést ért el
  • Európa-bajnokságon 1-3 helyezést ért el
  • kiemelkedő jelentőségű nemzetközi versenyen az indulók létszámának első 50%-án belül ért el helyezést
  • országos bajnokságon 1-3 helyezést ért el.

MVSZ

Támogatóink: