Csütörtök esti ünnep

A koronavírus világjárvány miatt a tavalyi esztendőben a Magyar Vitorlás Szövetségnek el kellett halasztania a hagyományosan novemberben esedékes Ranglista Díjátadó Ünnepséget. A versenyzők 2020-as évben nyújtott teljesítményét így idén augusztus 26-án díjazták vacsorával egybekötött ünnepségen Balatonfüreden.  

Közel száznyolcvan résztvevővel, jó hangulatban zajlott a 2020-as évi ranglista díjátadó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás Étteremben. A díjazottak mellett megjelentek csapattársak, hozzátartozók, edzők, a versenyzők klubjainak képviselői és az idei, tokiói olimpián részt vevő vitorlázók.

Gerendy Zoltán a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy olimpikonjaink jelenléte mindenféleképpen iránytűnek tekinthető a fiatal versenyzők számára.

Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára megköszönte a sportolóknak, hogy a 2020-as évben – ami igen nehezen indult a koronavírus járvány miatt – nagy számú versenyen részt vettek és mérték össze egymással tudásukat. Emlékeztetett: a ranglista díjkiosztó minden évben egy különleges esemény, hiszen ilyenkor egy egész esztendő munkáját ismerik el. Külön megköszönte a Magyar Vitorlás Szövetség tagszervezetei mellett a fiatal versenyzők szüleinek a munkát.

A ranglista díjkiosztó ünnepség keretében a 2020-as évi Nádas Kupa Versenysorozaton indult, kiemelkedő eredményeket elért versenyzők is dobogóra állhattak, valamint kiosztották a már hagyományosnak nevezhető vándordíjakat is.

A Dulin testvérek által alapított Dulin-díjat a tavalyi év legjobb serdülő optimistes versenyző Bite Pál Előd vehette át, míg a Majthényi Zsombor Vándordíj Nagy Bendegúz kezébe került. A legeredményesebb utánpótlás edzőnek járó Timár Péter Emlékdíjjal pedig Csomai József munkáját ismerték el.

A World Sailing osztályban elért eredmények alapján az egyesületi ranglistán a Balatonfüredi Yacht Club,  a nemzeti osztályban elért eredmények alapján pedig a Túra Vitorlás Sport Klub lett az első helyezett.

Köszönjük támogató partnereink felajánlását!   

Egy vitorlázó sem fogja lekésni a rajtot, a Seiko által felajánlott Lorus órákkal, sőt Lorus baseball sapkák és törölközők is átadásra kerültek a díjazottak között.

A Helly Hansen Magyarország Kft.-nek köszönhetően, minden száraz marad az első helyezéseket elért versenyzők Helly Hansen márkájú dry bag táskáiban!

Az optimistesek között, nem kell bemutatni a Hodács nevet! Hálásan köszönjük az általuk felajánlott praktikus felszereléseket, mint nyaksál, kulacs, kulcstartó, síp, szemüvegtartó!

A vitorlázó lányok szépségét az Ilcsi Szépítő Füvek Kft. biztosítja szépségszettekkel, melyek szappant és testápolót tartalmaznak!

Az ajándékokat a Store 13 papírtáskájában adtuk át a vitorlázóknak vásárlási utalvány kíséretében. A Store 13 Budapesten várja snowboard, freeski, gördeszka, szörf és longboard szerelmeseit.

A díjak átadása közben a vendégek a Ziegler János által küldött sós ostyákat ropogtatták.

Több támogatónknak köszönhetően élményt adhattunk ajándékba!

A balatonlellei BL Yacht Club wellness családi vouchereket, a balatonfűzfői Balatonibob Szabadidőpark bob csúszásra jogosító jegyeket ajándékozott díjazottjainknak.

A Zamárdi kalandpark vouchereket küldött a kalandpark élménygőzösre, továbbá az ugrótorony bátorságpróbára, a városlődi Sobri Jóska Élménypark részéről Sobri karszalagok kerültek kiosztásra.

A balatonfüredi Vitorlás Étterem vacsora utalványt és a Vitorlázeum családi belépőjegyet ajánlott fel.

Szántó Áron fotói itt tekinthetőek meg!

A csatolt fájlban található a díjazottak névsora, akiknek ezúton is mégegyszer gratulálunk!


Csatolt fájlok: