105 fős mezőny a Nádas Kupa utolsó fordulóján

A Nádas Kupa Sorozat utolsó (hatodik) állomásaként, a közelgő Országos-Bajnokság előtt Balatonfüreden az  MVM SE adott otthont az MVM Süllő Kupának, amelyen 105 fős mezőny jött össze 3 hajóosztályban és 10 klubból.

Szombaton napsütéses idő és a trükkös, átlagban 15 csomó erősségű északi szél négy futam lebonyolítását tette lehetővé, majd vasárnap gyönyörű napsütésben és 8-12 csomós északias szélben további két futamot rendeztek.  Így összesen hat futamból hirdették ki a kétnapos verseny végeredményét.

Az abszolút eredményeik alapján külön értékelték az OP narancs csoportos nem leigazolt versenyzőket, az első éves, illetve kezdő OP zöld csoportos versenyzőket; a másodéves OP fehér versenyzőket - köszönhetően a szponzori díjfelajánlásoknak is.

Mindezek alapján a legnépesebb, 83 fős Optimist mezőnyben P. Szolomayer Balázs (VVSI) nyerte a fehér csoportot (48 induló) és abszolutat; Pőcze Annamária (BS Fűzfő) a zöld csoport (49 induló); és Kiss András Brúnó (BYC 1912) a narancs csoport versenyét (14 induló); 420-as hajóosztályban a Fülöp Zsigmond-Fülöp Balázs (Procelero) páros; az RS Feva osztályban pedig a Murányi József-Murányi Luca (Procelero) egység végzett az élen.

Az MVM olimpikonja, Érdi Mári által dedikált külön díjakat a Finn hajóosztály címvédő világbajnoka, Berecz Zsombor (BYC 1912) adta át az ifjú reménységeknek.

A Nádas Kupa Sorozat célja, hogy elősegítse a kezdőbb szintű, utánpótláskorú résztvevők lépcsőzetes bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és a helyi régiónként szervezett kisversenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázis szélesebb körű fejlődéséhez, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.

A Nádas Kupa hat állomásának összesített eredménye alapaján a sorozat záró díjait az MVSZ novemberi ranglista díjátadón adják át.


Csatolt képek:

Támogatóink: