Zsombi jól kezdett Santanderben

Az első futamban 3., majd a másodikon 6. helyen ért célba Berecz Zsombor Santanderben a World Cup Final versenyen Finn osztályban, így két brit versenyző mögött, hozzájuk képest egy pont hátránnyal a harmadik helyen várja a folytatást.

Finn eredmények ITT.

A 18 éves Vadnai Jonatán 18. és 22. helyeivel összetettben a huszonkettedik. Laser eredmények ITT

Tegnap a Világkupa Döntőt felvezető cikkben tévesen írtam azt, hogy Érdi Mári is meghívást kapott az eseményre. Őszintén szólva, eredményei és a világranglistán elért helyezése alapján fel se tételeztem, hogy ez nem igaz. Márpedig a Világkupa döntőre a Miami és a Hyeres-ben rendezett Világkupa versenyek összetett eredményének első 25 helyezettjét hívták meg. Mári viszont nem volt ott Miamiban, így nem kerülhetett a meghívottak közé. Elnézést kérek, tévedtem - Ruji

Vannak hajóosztáyok, ahol működnek a World Sailing elképzelései, amelyek alapján a Világkupát szűk elitversennyé igyekeznek tenni. Más osztályokban nincsenek elragadtatva ettől a rendszertől és sokan nem fogadták el a meghívást a "döntőre".

Berecz Zsombor is a lemondások miatt juthatott be, hiszen ő sem vitorlázott Miamiban. Vadnai Jonatán azonban ott volt mindkét Világkupa eseményen és az eredményeivel részvételi jogot érdemelt ki. Igaz ez a bátyjára Benjaminra is, ám ő az egyetemi vizsgái miatt nem vállalhatta az indulást.

A lemondások eredményeként meghívást kaptak Nacra 17 osztályban Virág Flóráék is, ám ők szponzor híjján kényszerültek távol maradni.

Támogatóink: