VITORLÁS SZABÁLYJÁTÉK HOSSZÚ TÉLI ESTÉKRE

A szövetség elnökségének felkérése nyomán Böröcz Bence vezetésével 2016-ban, egy négyfős csapat munkájának eredményeképp magyar nyelven is elérhető a Regelspiel szabályismeret oktató program.

Link: http://game.finckh.net/indexhun.htm

Ez a szabályismereti játék a vitorlázás alapvető szabályait tartalmazza.

  • A program négy modulból áll: szituációk szám szerint, kvíz, a rajttól a célig, szabálykönyv.
  • Az első három modulból érhető a kb. 250 szituáció, amelyek három nehézségi szintbe tartoznak. A szám szerinti felsorolás segítségével szisztematikusan végigjátszhatók a különböző nehézségi szintek. A kvíz saját tudásunk tesztelésére alkalmas, a rajttól a célig modulban a versenypályán való előfordulási hely szerint találjuk meg a helyzeteket.
  • Minden szituációhoz tartozik egy animáció és egy kérdés. A kérdésre adott válaszunkat a program azonnal értékeli, és magyarázatot ad hozzá a szabálykönyv megfelelő pontjára való hivatkozással. Az animációk a vezérlőkkel újra lejátszhatók, akár "kockánként".
  • A szabálykönyvben a szabályok száma szerint kereshetünk a főoldalról.

A technikai kivitelezéssel kapcsolatban azt kell tudni, hogy a flash animációk miatt az iPhone és iPad készüléken sajnos nem működik a program, és az Android operációs rendszert használóknak is telepíteni kell a Flash Playert. A szerző is ismeri ezt a korlátot, ezért hosszú távon tervezi a játék teljes struktúrájának frissítését, addig viszont türelmesen várnunk kell erre.

Ezúton is köszönjük a komoly munkát Beliczay Mártonnak, Böröcz Bencének, Földesi Gergőnek és Gömöry Ágnesnek.

Mindenkinek jó szorakózást, tanulást kívánunk.

Támogatóink: