Véget ért az ifjúsági országos bajnokság Zánkán.

Véget ért az ifjúsági országos bajnokság Zánkán, ahol az utolsó napon sem tudtak futamot rendezni a gyenge szél miatt. Így 5-7 futam eredménye alapján hirdettek ma bajnokot hat hajóosztályban.

 

 

Igazából mindenhol olyan eredmények születtek, amelyek az idei teljesítmények alapján várhatóak voltak, de azért voltak kivételek, mivel a kis szélben a könnyebb testsúlyú lányok nagyobb előnnyel versenyeztek. 470-ben a Karácsony Réka-Loidl Nóra (NVK) egység végzett az első helyen, laser 4.7-ben Péch Fanni (RIVE) nyerte meg a versenyt, a laser radialban pedig az első két helyen is lányok végeztek. Bakóczy Robi (SVE) nem bírt a hölgyekkel, a rutinos vitorlázó a harmadik helyet tudta csak megcsípni, az első berecz Zsófia (VVSI), a második Hegedűs Fanni (BYC) lett.

 

 

A 420-as osztályban folytatódott az első öt helyen a THE versenyzői végeztek. Érdekesség, hogy a Gráfel Vince-Doubravsky Bálint páros három futamgyőzelmet is szerzett a hétből, de a többi futamban nem sikerült ilyen jól célba érniük, és végül az összetettben csak a harmadik helyen végeztek.

 

 

A cadetben is – nem meglepő módon – a THE versenyző uralták a mezőnyt, itt az első hat helyet szerezték meg, a Bors Máté-Konvicska Márk kettős nagy fölénnyel lett bajnok.

 

 

Vadnai Benjámin (BYC) három futamot is megnyert, de csak 1 ponttal végzett az élen, Gyapjas Zsombor (BYC) a bajnokság vége felé kezdte megszorongatni az európa-bajnoki ezüstérmes versenyzőt.

Végeredmény

Támogatóink: