Vadnai Benjámin és Ilias Mylonis segítette a válogatott edzőtábort

Április 19. és 21. között zajlott a Kékszalag Portban a Szövetségi Kapitányok szervezésében az első hajóspecifikus edzőtábor az ILCA 6 és 420 hajóosztálynak.

Az edzőtáborban 18 meghívott versenyző vehetett részt. Minden nap a vízi edzés mellett, videó elemzéseket és megbeszéléseket tartottak külön-külön a két hajóosztálynak. Pénteken Cserép Csongor vezetésével a mentális felkészülésről is beszélgettek a fiatalok, illetve a kognitív és fizikai felkészülés is csoportbontásban a program része volt szombaton és vasárnap is.

Ilias Mylonis a görög olimpiai edző, aki a 420-as csapatot irányította ebben a három napban a következőket nyilatkozta a magyar csapatról.

„A versenyzők nagyon jól edzhetők, látszik rajtuk, hogy tanulni és fejlődni szeretnének. Szívesen osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a hajóosztályról egymással.”

Meglátásai szerint a magyar 420-as osztályban benne van a lehetőség, hogy a legjobbak közé odaérjen, azonban szükségük van közös munkára, erős szeles edzőtáborokra, nemzetközi tapasztalatra.

Vadnai Benjámin olimpikon vitorlázó az ILCA 6 osztályt edzette a hétvégén. A vízi edzések mellett, amelynek keretében minden nap közel 4 órát voltak vízen a versenyzők, a parton a hajókat is átnézték, ahol szerelési tippeket és tanácsokat is kaptak Benjitől. Az edzések során gyakorolták a rajtvonalon való helyezkedést, a hátszélben való üléspozíció fontosságát, a krajc szakaszban történő hajóvezetést és a hajóból való kitekintést. A sűrű mezőny szimulálása érdekében rövid feladatokban gyakorolták a fent említetteket. Benji külön megjegyezte, hogy jó volt úgy dolgozni a fiatalokkal, hogy nyitottak voltak az új információkra.

A következő hajóspecifikus edzőtábor májusban lesz, amin a 29er és Nacra 15 versenyzők vehetnek majd részt!

Támogatóink: