Újabb sikerek a Laser Európa Kupán

A koperi Laser Európa Kupát követően ifjú versenyzőink nagy lendülettel vágtak neki a Laser Európa Kupa sorozat következő állomásának, az olaszországi Malcesin-ben.
A 4 napos versenyen az időjárás megmutatta igazán zord arcát is: 6 fokos levegő, 7 fokos víz és 30-35 csomós szél várta versenyzőket. Az idei laser sorozat második fordulóján népes mezőny gyűlt össze mindhárom hajóosztályban: lány radiálosok 89-en, fiú radiálosok 165-en, a 4.7-esek 122-en, míg a standerdesek 111-en álltak rajthoz. 


Laser 4.7 kategóriában Vadai Jonatán az összetett 2., míg korosztályában az 1. helyet szerezte meg, 
lányoknál Virág Flóra bizonyult a legeredményesebb magyar versenyzőnek, 21. helyen végzett.
 
Laser Standard osztályban a legjobban Tomai Balázs szerepelt, az aranycsoport 22. helyezésével. Külön élmény lehetett a fiatal versenyzők számára az olimpiai arany és ezüstérme és sokszoros világbajnok Robert Scheidtel (BRA) való küzdelem, aki természetesen az élen végzett a viadalon.
Radialban ismét Vadnai Benjamin végzett a hazai versenyzők közül legelől, 165 hajóból a 13. helyen.
Lányoknál Haidekker Zita bizonyult a legjobbnak, az ezüst csoportban a 17. helyet szerezte meg. 
Vadnai Benjamin beszámolója:
A szlovén Europa Kupa után majdnem a teljes magyar csapat továbbutazott Malcesine-be.Kedden  és szerdán még jót edzettünk a déli termikben,de az időjárás előrejelzés csütörtökre viharos északi szelet és erős lehűlést jósolt.A verseny napjára meg is érkezett a 25-35 csomós É-i szél,a levegő 6C vízhőmérséklet 7C.Nem tökéletes körülmények,de a versenyvezetőség nem habozott  13órakor kivitték a mezőnyt. A rendezésről csak annyit, hogy 4óra alatt sikerült egy!! futamot rendezni. Közben a kimentett versenyzők közül sokat a mentők  csomagoltak fóliába,többen rosszul lettek a hidegben. A második versenynap maradt az É-i szél, kicsit gyengült ,de 20 csomó felett maradt,a hőmérséklet viszont csökkent. A rajteljárás továbbra is akadozott,sok volt a visszahívás,ebben az időben több mint egy órát várakoztunk,de végül sikerült két futamot rendezni. Harmadik napra tiszta hideg napsütéses idő,megjött a D-i termik,egész 16csomóig erősödött ,újabb két futamot sikerült rendezni,Utolsó nap szélcsend,pakolás hideg szakadó esőben. A radiál fiú mezőny volt a legnagyobb 165 indulóval,ezt követtea 4.7  122 indulóval,18 nemzet részvételével. Jonatán a 4.7mezőny összetett 2.helyén végzett (2,1,5,8,1)a svájci Haenssler Max mögött,míg korosztályában fölényesen győzött.Én Összetettben 13.lettem(7,2,13,3,10),tavalyhoz képest ebben a szélben sokat javult a sebességem,s már tudtam tartani a lépést a mezőny elejével. Vadnai Benjamin  
   

Támogatóink: