Sikeres Laser Pico felkészülési verseny Balatonmáriafürdőn

Ritkán kerül sor a Balaton nyugati medencéjében utánpótlásversenyre, ezért is különösen értékes, hogy több máriafürdői szervezet közösen felvállalta, hogy a vitorlázással való ismerkedést éppen csak megkezdett gyerekekkel megkedveltessék a versenyek hangulatát. Nos, ez kiválóan sikerült: barátságos, jó hangulatú, minden igény kielégítő verseny zajlott a Kékszalagot megelőző hétvégén 11 db Laser Pico részvételével a Balatonmáriafürdő előtti vizeken.

A versenyt szervezők legfőbb célja az volt, hogy Balatonmáriafürdőt feltegyék a kishajós vitorlázás térképére és megmutathassák, hogy miért jó a Balaton nyugati medencéjében vitorlázni. Pénteken egy délutáni gyakorló futammal kezdődött a verseny, majd este a Túravitorlás Egyesület kikötőjében került sor a megnyitóra. Náray Vilmos, a verseny zsűrielnöke pár percben értékelte az aznapi futamot, és felhívta a versenyzők figyelmét a legfontosabb szabályokra és azok betartására. Másnap reggel kilenctől kezdődtek az éles futamok, ahol délelőtt erős szélben három futamra került sor. Itt a VGYE versenyzői nagyon szép vitorlázást mutattak be. Délután a rendezői csapat még további két futamra kivitte a mezőnyt, ahol már kisszeles körülmények fogadták a csapatokat. A könnyebb csapatok számára ekkor jött el a lehetőség, hogy elkezdjenek előrébb jönni az összetettben. Este egy közös vacsorával és képvetítéssel zárták a napot a versenyzők, majd mindenki igyekezett kipihenni az aznapi öt futamot.

Vasárnap fél tízkor indult el a mezőny a balatonmáriafürdői kikötőből, hogy további három futamot teljesítsen. A mezőnyt újfent az előző nap délutáni szélviszonyok várták. A rendezők úgy döntöttek, hogy az extrém melegre és az utánpótlás versenyre való tekintettel az aznapi harmadik futamot már nem rendezik meg.

A verseny eredményhirdetésére így kora délután került sor a kikötőben, ahol nagy számban jelentek meg érdeklődők és a versenyzők családtagjai. „Nagyon köszönöm, hogy eljöttetek és megismertétek Balatonmáriafürdőt. Reméljük, hogy jó hírünket viszitek magatokkal kikötőitekbe és jövőre is eljöttök hozzánk.” mondta el Gáthy Gergely a verseny rendezője az eredményhirdetés kezdetén. Majd a Turisztikai Egyesület elnöke és a Túravitorlás Egyesület elnöke átadta a versenyzőknek a jól megérdemelt díjakat. Az összetett egyesületi versenyt a Piarista Vitorlázó Egyesületet és a Hullám Vitorlás Sportegyesületet megelőzve a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület nyerte meg. Az ezzel járó BMVI Kupát egy évig így ők tarthatják maguknál. A győztesek ünneplése ezúttal nem pezsgő hanem szódavíz szétlocsolásával zajlott, a hőségben ünneplő tömeg nagy örömére.

A versenyt Balatonmáriafürdő-Balatonkeresztúr Turisztikai Egyesülete, Balatonmáriafürdő Önkormányzata mellett a PortA/B étterem, Hullám Villa, MVSz, Marinepool, Musto, Garai Szikvíz, Regatta Boardgame, Várkapu ABC, Tarjányi Pincészet és a Novofer támogatta. Utóbbiak biztosították azokat a rádiókat, amelyek segítségével a rendezők precízen és pontosan vezényelhették le a futamokat.


Csatolt képek:

Támogatóink: