MVM Laser Flottabajnokság 2015

Eredményes első versenynap

Az MVM Sportegyesület már negyedik éve rendezője a Laser hajóosztály flottabajnokságának, amelyre az idei évben is a Balatonfüreden, a Koloska kikötőben kerül sor. A flottabajnokságra ezúttal 65 hajó nevezett, ezek közül 12 külföldi versenyző. A Laser Standard osztályban 9, a Laser Radialban 33, a Laser 4. 7 osztályban 33 versenyző állt rajthoz.

Az első versenynap enyhe esőzéssel, kevés széllel és parti halasztással indult, azonban késő délelőtt a szél megerősödött, az eső elállt, így Fluck Bence versenyrendező  kivitte a mezőnyt. A nap folyamán stabil irányú észak-nyugati szélben három izgalmas futamot sikerült megrendezni. A szél az első futam során folyamatosan erősödött, a kezdeti tíz csomós szél később 18-20 csomósra erősödött, így bár fárasztó, de annál inkább izgalmas és látványos futamoknak lehettünk szemtanúi.

A három futam eredményei alapján Laser 4.7. hajóosztályban az összetettben Veisse Zoltán, az MVM SE versenyzője vezeti az eredménylistát, aki egy első, egy második és egy harmadik futameredménnyel került a lista élére. Második helyen Tenke Áron, az SVE versenyzője, harmadik helyen Németh Domokos, a THE-YKA vitorázója zárta a napot.

A Radial osztályban a holland színekben induló, korábbi világbajnok Dewi Couvert vezeti az eredménylistát, második helyre Tóth Levente, MVM SE versenyzője vitorlázta fel magát, harmadik helyen jelenleg a SÉP színeiben induló Hirschler Rebeka áll.  

A Laser Standard kilencfős mezőnyében Tomai Balázs, az MVM SE vitorlázója két futamgyőzelmével vezeti a mezőnyt, második helyen korábbi edzőtársa, a brunei Abdula Janahi áll, a harmadik helyről pedig Scharf Máté, a BYC vitorlázója  várja a holnapi napot. A második versenynapra szintén három futamot tervez a versenyrendezőség, amelyet közös vacsora zár majd a Koloska Kikötőben.

MVM Laser Flottabajnokság - második versenynap

Az MVM Laser Flottabajnokság második versenynapja az első naphoz hasonló, 10-20 csomós északnyugati szélben került megrendezésre a Laser hajóosztály mindhárom riggje számára. A tervezett mindhárom futamot sikerült eredményesen lebonyolítani, így a futameredményekből már egy kiejthető.

A Laser Standard hajóosztályban továbbra is Tomai Balázs, az MVM SE versenyzője vezeti magabiztosan az eredménylistát, a Laser Radial-ban is változatlanul a korábbi világbajnok holland Dewi Couvert vezet, a Laser 4.7-ben pedig Tenke Áron, az SVE versenyzője átvette a vezetést Veisse Zoltán, az MVM SE versenyzője előtt.

MVM LASER FLOTTABAJNOKSÁG

 

Az MVM Sportegyesület már negyedik éve rendezője a Laser hajóosztály flottabajnokságának, amelyre az idei évben is Balatonfüreden, a Koloska kikötőben került sor. A flottabajnokságra ezúttal 65 hajó nevezett, ezek közül 12 külföldi versenyző, akik Szingapúrból, Bahreinből, Hollandiából, Írországból és Szlovákiából érkeztek.  A Laser Standard osztályban 9, a Laser Radialban 33, a Laser 4. 7 osztályban 33 versenyző állt rajthoz.

                   

Az első versenynap enyhe esőzéssel, kevés széllel és parti halasztással indult, azonban késő délelőtt a szél megerősödött, az eső elállt, így Fluck Bence versenyrendező  kivitte a mezőnyt. A nap folyamán stabil irányú észak-nyugati szélben három izgalmas futamot sikerült megrendezni. A szél az első futam során folyamatosan erősödött, a kezdeti tíz csomós szél később 18-20 csomósra erősödött, így bár fárasztó, de annál inkább izgalmas és látványos futamoknak lehettünk szemtanúi.

A három futam eredményei alapján Laser 4.7. hajóosztályban az összetettben Veisse Zoltán, az MVM SE versenyzője vezette az eredménylistát, aki egy első, egy második és egy harmadik futameredménnyel került a lista élére. Második helyen Tenke Áron, az SVE versenyzője, harmadik helyen Németh Domokos, a THE-YKA vitorázója zárta a napot.

A Radial osztályban a holland színekben induló, korábbi világbajnok Dewi Couvert tört az élre, második helyre Tóth Levente, az MVM SE versenyzője vitorlázta fel magát, harmadik helyen a SÉP színeiben induló Hirschler Rebeka zárta az első versenynapot.  

A Laser Standard kilencfős mezőnyében Tomai Balázs, az MVM SE vitorlázója két futamgyőzelmével vezette a mezőnyt, második helyen korábbi edzőtársa, a brunei Abdula Janahi állt, a harmadik helyről pedig Scharf Máté, a BYC vitorlázója  várta a másnapi folytatást.

A Flottabajnokság második versenynapja az első naphoz hasonló, 10-20 csomós északnyugati szélben került megrendezésre a Laser hajóosztály mindhárom riggje számára. A tervezett mindhárom futamot sikerült eredményesen lebonyolítani, azaz a futameredményekből már egy kiejthető volt, bár ez jelentősen nem változtatott a sorrenden.

A Laser Standard hajóosztályban továbbra is Tomai Balázs, az MVM SE versenyzője vezette magabiztosan az eredménylistát, a Laser Radial-ban is változatlanul a korábbi világbajnok holland Dewi Couvert állt az élen, a Laser 4.7-ben pedig Tenke Áron, az SVE versenyzője átvette a vezetést Veisse Zoltán, az MVM SE versenyzője előtt.

A szombati második versenynapot az MVM Sportegyesület meghívására közös vacsora zárta a Koloska kikötőben.

Az időjárás a harmadik és egyben utolsó versenynapon sem okozott csalódást, a stabilan 320-330 fokról fújó, nagy hullámokkal társuló 15-25 csomós szelekben izgalmas két futammal, valamennyi tervezett futam eredményes megrendezésével zárult a flottabajnokság. 

Az összetett és a kategóriánkénti végeredmény az alábbiakban véglegesült:

Laser Standard kategória:

Összetett:

1. hely: Tomai Balázs (MVMM SE)
2. hely: Abdula Janahi (Bahrein)

3. hely: Scharf Máté (BYC)


U19 kategória
1. hely: Scharf Máté (BYC)

Masters kategória:
1. hely: Péteri Gábor (ARSC)

Laser Radial

Radial női összetett:
1. hely: Dewi Couvert (Hollandia)
2. hely: Hirschler Rebeka (SÉP)
3. hely: Érdi Mária (THE)

Radial női U19 kategória:
1. hely: Dewi Couvert (Hollandia)

Radial női U21 kategória
1. hely: Hirschler Rebeka (SÉP)

Radial férfi összetett:

1. hely: Galambos Krstóf (MVM SE)
2. hely: Tóth Levente Áron (MVM SE)
3. hely: Miroslav Badan (Szlovákia)

Radial férfi U19 kategória
1. hely: Galambos Krstóf (MVM SE)

Radial férfi U17 kategória
1. hely: Domokos Dávid (THE –YKA)

2. hely: Tony Chen (Szingapúr)

3. hely: Jámbor Attila (BYC)

Laser 4.7.

Laser 4.7. női U18
1. hely: Kalmár Kata (THE-YKA)
2. hely: Róka Bianka (BYC)
3. hely: Korchmáros Sára (BYC)

Laser 4.7. U 16
1. hely: Janka Melisová (Szlovákia)
 

Laser 4.7. férfi U18
1. hely: Tenke Áron (SVE)
2. hely: Veisse Zoltán (MVM SE)
3. hely: Újvári Dénes (MVM SE)

Laser 4.7. férfi U16
1. hely: Erős Loránd (SVE)
2. hely: Németh Domokos (THE-YKA)
3. hely: Goldfinger Dárió (MVM SE)
 

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak, valamint minden versenyzőnek köszönjük a részvételt és a sportszerű küzdelmet!

A verseny dokumentumai és fotógaléria: 
http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly/CMS.aspx?PID=170&al=mvm_laser_flottabajnoksag_2015

Eredmények

Támogatóink: