Melges 24 EK az Atterseen

Mától az ausztriai Atterseen a Segelclub Kammersee regattájával folytatódik a Melges 24 osztály Európa Kupa sorozata a European Sailing Series. 9 nemzet 24 hajója versenyez a sorozat második fordulóján. Osztrák, brit, német, magyar, olasz, holland, szlovén, svájci és ukrán csapatok neveztek be a hétvégi versenyre.

A ma délutáni rajtnál ott lesz Rozsnyai Kálmán hajója a FGF Sailing Team Bakóczy Robi kormányzásával. A 2015. évi sorozaton ők végeztek a második helyen. Az idei első fordulón Portorozsban harmadikok lettek.

A másik magyar hajót a D-One VSE színeiben Csoltó Ákos és csapata vitorlázza. Ők Szlovéniában 6. hellyel kezdték az EK sorozatot.

Ott van a mezőnyben a 2015. évi kupagyőztes brit Miles Quinton Gill Race Teamje, amelyet Geoff Carveth kormányoz, valamint a tavalyi amatőr (Corinthian) győztes ukrán Oleg Dyvinets Marusiája is. A korábbi amatőr Európa-bajnok, a tavalyi sorozaton amatőr második holland Ronald Veraar, vagy a nevesebb versenyzők közül a svájci Michael Good, illetve a német Kicker Schaefer csapata.

A teljes nevezési lista megtalálható a rendező klub honlapján ITT.  


Csatolt képek:

Támogatóink: