Megállapodás a szörfösökkel

A két szervezet együttműködésének alapjai így már tisztázottak.

A Budapest Boat Show - amelyen az MVSZ a Hungexpo szakmai partnere, elnöke pedig a fővédnök - kiváló alkalom arra is, hogy az elmúlt időszakban lebonyolított tárgyalások révén megszülető megállapodásokat ünnepélyes körülmények között szentesíthessék a felek, egyben nyilvánosságot is biztosítva a háttérben a zajló munka eredményeinek. 

Fontos együttműködési megállapodást kötött egymással a Budapest Boat Show-n az MVSZ standon a Magyar Szörf Szövetség és a Magyar Vitorlás Szövetség. A dokumentumot Kruchina Károly az MSZSZ alelnöke és dr. Kollár Lajos az MVSZ elnöke írták alá.

A szörfösök és a vitorlázók tulajdonképpen egy sportág, az olimpiákon is ugyanannak a sportnak a versenyszámai, és a legtöbb országban egyazon szervezet irányítja a vitorlás és szörféletet. Mégis Magyarországon már hosszú ideje önálló szövetséget alkottak a szörfösök, és maguk szervezték, szervezik a versenysportot, felkészülést és utánpótlás-nevelést. Az önálló működés jogosságát eredményeik bizonyítják, hiszen például a szörfösök rendre megszerzik az olimpiai kvalifikációt. A legutóbbi két olimpián is mindkét versenyszámban, nőiben és férfiben is szerepelhettek a magyar versenyzők.

Az elmúlt időszakban tapasztalt központosító törekvésekkel szemben a Magyar Vitorlás Szövetség jelenlegi vezetése jobban hisz az alaposabb szakmaiságot és több hasznos energiát megmozgató együttműködésben. Ezért mindkét fél örömmel zárta le megbeszélés sorozatát ezzel a megállapodással.

Támogatóink: