Masters világbajnoki bronz

Az Európa-bajnok Wossala-Vezér-Németh hármas, az Audi Ramada Team ezúttal a Soling Masters Világbajnokságon szerzett bronzérmet

Vasárnap a hatodik futammal véget ért a Soling hajóosztály Masters Világbajnoksága. 10 ország 37 csapata mérte össze tudását négy napon át a starnbergi tavon, rendkívül gyenge, forgolódó szélben. 


Az első futam rajtjánál az idei világbajnok Koch- és az Európa-bajnok Wossala-csapatot „korai rajtért” kizárta a helyi rendezőség. Ez rendkívül megnehezítette mindkét csapat dolgát, hiszen a kizárás az utolsó, 37-ik helyért járó pontszámot jelenette. Wossaláék egyenletesen javuló teljesítménnyel és az utolsó futamot megnyerve végül sikeresen visszaküzdötték magukat az élmezőnybe és végeredményben a harmadik helyen végeztek a rendkívül erős csapatokat felvonultató világbajnokságon, míg a Koch csapat nem tudta kiheverni a kezdeti megrázkódtatást és végül a 21-ik helyen fejezték be a versenyt.


A korábbi többszörös Repülő Hollandi világbajnok és olimpiai dobogós berlini Uwe Steingross és csapata kiváló versenyzéssel nagy küzdelemben szerezte meg a győzelmet, második a helyi matador Karl Haist és csapata lett.


Eredmények:

1.      Steingross-Eller-Gisecke  Németország

2.      Haist-Haist-Lindner  Németország

3.      Wossala-Németh-Vezér  Magyarország

4.      Allende-Peuvrel-Elosegui  Spanyolország

5.      Maskiewitz-Oehler-Wenzel  Németország

6.      Hall-Kerrigan-Lavrsen  Kanada


A Szűcs-Szűcs-Gyulai összetételű második magyar csapat a 24-ik helyen zárta a világbajnokságot.



Audi-RAmada Team

Támogatóink: