Már lukasztják a jegyet Londonba Zsombinak

Berecz Zsombor 4. lett a mai első futamán és a másodikon is az első tízben vitorlázik.

A Perthi Világbajnokságon a Laser osztály sárga csoportjában (Fleet 1) versenyző Berecz Zsombor a mai első futamon 9-14 csomós szélben végig az élmezőnyben vitorlázva 4. helyet szerzett. 

Az éppen zajló (itthon 9 óra 15 perckor) újabb futamban a második kreuz végén 7. helyen kerülte a bóját.
BESZÚRÁS 10 óra 15-kor: A futamban a 10. helyen ért célba!
Már tegnap is bőven az olimpiai kvalifikációhoz szükséges szinten belül állt, de a mai eredményeivel még előrébb jut az összetett listán. Öt futam után 38. volt. 
Holnaptól a laseresek már Arany-, Ezüst-, és Bronz-flottákra osztva folytatják a versenyzést. Az Arany-flottába a 147 hajós Laser mezőnyből az első negyvenkilenc kerül. Ide várhatóan 25-26 nemzet vitorlázói jutnak be és ezen a vébén 35 olimpiai részvételi jog talál gazdára. Tehát Zsombi az Arany-flottában már akkor is olimpiai szintet teljesít, ha több futamon el sem indul... Persze ha nem pofoz meg valakit a vízen, mint Ben Ainslie...
Az első hat futam utáni összetett állás természetesen csak akkor lesz látható, ha a másik két Laser csoport is levitorlázta a hatodik futamot. 
Bakóczy Robi ma 29., és 37. helyet ért el. Ő a Bronz-csoportba fog kerülni a folytatásban.
És várhatóan ez nem az egyetlen magyar olimpiai kvalifikáció lesz a mai napon! A Center-pályán Gádorfalvi Áron és az RS:X Férfi szörf mezőny rövidesen rajtol a mai két futamukból az elsőre. Áron ma a másodikként sorra kerülő flottában versenyez.
A honlapon futamok élő grafikus nyomkövetése vagy archívumból megnézése: Menüsorban: Worlds menü - Tracking  almenü
Berecz Zsombor

Támogatóink: