Már a rajt előtt rekord született: hatalmas mezőny áll rajthoz a Félszigetkerülőn

A pénteki nevezésen 322 hajó csapata nevezett a várhatóan szombaton 10-kor elrajtoló Félszigetkerülőre. 

Csúcsot döntöttek a nagyhajósok már pénteken, a szombati rajt előtt. A Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíjra ugyanis 322 hajó legénysége adta le a nevezeését, ami bőven meghaladja a 2021-es rekordot, amikor több mint 250 hajó állt rajthoz. 

A 300. nevezeő Demjén Géza, a Jómadár nevű Regina kormányosa volt, aki egy Vitorlázz itthon bor kapott a rendező Magyar Vitorlás Szövetségtől. 

A figyelmeztető jelzés tervezett időpontja szombat reggel 9:50 perc. A hajósoknak a Balatonfüred - Tihany - Bázsai-öböl (Sajkodi-öböl)- Tihany - Hajógyári-öböl - Balatonfüred távot kell megtenniük. A limitidő szombat délután 16 óra. 

A versenyrendezőség a Versenyutasításban is felhívja a csapatok figyelmét a hajózási útvonal betartására, valamint arra, hogy a Tihany és Szántód között közlekedő kompok és nagy hajóforgalom miatt különösen figyelmesen vitorlázzanak. A kompoknak pedig elsőbbsége van a vitorláshajókkal szemben.

A verseny díjkiosztója várhatóan szombaton 18 órakor lesz a Kékszalag Portban (Balatonfüred, Anna sétány.) 

További információk a versenyről, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) rendszeresen frissülő időjárás-előrejelzése a verseny online hirdetőtábláján, itt olvasható.

 Kormányosi értekezlet:

https://fb.watch/n4pOPevbqH/

Támogatóink: