Laser Standard VB Splitben

BŐVÍTVE a pénteki eredményekkel!     
Csütörtökön, szeptember 14-én 7-12 csomós délkeleti szélben megkezdődött az olimpiai Laser Standard osztály felnőtt világbajnokság Splitben. Vadnai Benjamin és Jonatán képviselik Magyarországot.

A szél többször 30 fokot fordult, így sok halasztás, majd egy futam törlése is nehezítette a rendezőség dolgát. A mezőny közel 7 órát volt a vízen, de végül sikerült mindhárom csoportnak megtartani a tervezett két futamot.
Benji két futam után 8. és18. helyekkel összetettben a 28. helyen áll, míg Jonatán 47. (14. és 20.) a 147 fős, 53 nemzet (!) vitorlázóiból összejött, három selejtezőcsoportban versenyző mezőnyben.
Részletes eredmények: A 2. futam utáni eredényeket a verseny honlapjáról levették, a helyére a frissek kerültek, ezért az eddig itt volt link nem működött. Az eredmények - most már a 3. futam utániakat - ezután a cikkeink mellékletében találhatók pdf fájlban, vagy a verseny rendező egyesület honlapján keresendők: http://www.jk-mornar.hr
A pénteken megrendezett egyetlen futam magyar szempontból gyengébben sikerült, mint az első napi kettő. Benjamin 25. lett a csoportjában és így 42. összetettben, Jonatán 19. helyen ért célba és 46. a listán. Jelenleg így is mindketten Arany csoportot érő helyen állnak a világbajnokságon.

Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: