Komoly mezőny várja a Félszigetkerülő rajtját

A viszonylag kedvezőtlennek ígérkező időjárás ellenére szép nagy mezőny érkezett a szombaton 10-kor rajtoló Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjra 

A péntek este záruló nevezés során összesen 248 hajó - közel 1000 vitorlázó - jelezte indulását a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjon, amely Magyar Vitorlás Szövetség idei öt versenye (Évadnyitó, Fehér Szalag, Kékszalag, Nagyhajós Országos Bajnkokság, Félszigetkerülő) közül az utolsó. A mostani Félszigetkerülőn indulók száma lényegében megegyezik a tavalyival, amikor 252 hajó indult el a Balaton egyik legszebb túraversenyeként számon tartott regattán. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat hajnalban frissített tájékoztató előrejelzése szerint a következőkre lehet számítani a Balatonon: 

"A mérsékelt (10-25 km/h) északnyugati szelet délelőtt többször élénk (25-35 km/h), időnként erős (40-45 km/h), egy-egy ~55-60 km/h) lökések kísérhetik. Délutántól várhatóan tovább erősödik a szél, és a Balatonnál viharos (55-65 km/h) széllökésekre is van esély. A Velencei-tónál a többször élénk (25-35 km/h) széllökések mellett egy-egy ~40 km/h-s lökés is kialakulhat. Borult idő várható. Délelőtt csepergő eső előfordulhat, majd átmenetileg megszűnik a csapadék, és a délutáni, kora esti órákban ismételten megnövekszik a csapadékhajlam és elszórt, jellemzően kisebb esőre van esély. A délutáni csapadék súlypontja várhatóan a Balatontól délre, délkeletre vonul el. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 15 fok körül alakul, késő este 13 fok valószínű."

A versenyről szóló részletes információk - így a frissített időjárás-előrejelzésről, a különböző hajóosztályokban nevezők számáról, a versenyrendezőség által közzétett esetleges közleményekről, majd az eredményekről szóló tájékoztatás - a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíj 

ONLINE HIRDETŐTÁBLÁJÁN , itt érhetőek el

A cikkhez felhasznált képek a tavaly Félszigetkerülőn készültek. Fotó: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség

Támogatóink: