Jól kezdődött a Cadet EB Tihanyban

Bő kétórás várakozás után nagyjából a semmire ment vízre a Cadet Európa-bajnokság mezőnye a verseny első napján, de bejött a főrendező Beliczay Márton húzása: alig 20 perc várakozás után az elhaló keleti szél romjain gyönyőrű déli épült fel. A 160 fokról fújó. átlagosan 9-11 csomós szélben a második - fekete zászlós - rajttal indult az éles küzdelem a kontinens bajnoki címért.
Az Eb varázslatosan indult a magyar csapat számára, a Bánszky-Batiz kettős a 4., a Nagy-Kendeh egység - az utolsó pillanatban sérülés miatt szerzett kölcsönhajóval -  pedig a 7. helyen értek célba. A többi magyar hajó inkább a mezőny második felében vitézkedett. A futamot a lengyel Leymanczyk-Mielewczyk kettős nyerte egy német és egy másik lengyel hajó előtt.
A következő két futamban az egyhén jobbra forduló és megfrissülő szélben a lengyel, belga és holland, illetve ukrán és orosz hajók voltak elől, a magyarok ezúttal nem tudtak nagyot dobni, de a Bánszky-Batiz egység a harmadik futamban azért befért az első harmadba.

Támogatóink: